o veche pasiune

Tolbe, tinte, protectii...
Post Reply
perca
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by perca » 23 Apr 2007, 10:12

Sigur ca da, ar trebui sa organizam un "Weekend de Construit Arcuri".

Attila

minieu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by minieu » 24 May 2007, 10:36

Eu sincer ma dovedesc a fi extrem de neindemanatic cand e vb de construit arcuri....NU ca as fi stralucit in ceea ce priveste tintitul, dar acolo se mai misca lucrurile cat de cat. Ce vroiam eu sa va intreb este unde trageti voi, ce fel de tinte aveti, cam cat spatiu va trebuie si asa mai departe (unde trageti iarna). Chiar ma gandesc sa ne vorbim si sa ne intalnim o data mai multi sa tragem undeva.

Diego90
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Diego90 » 24 May 2007, 15:04

Io pentru tinte folosesc un fel de spuna numit Polifoam care tine bine si nu lasa sagetile sa treaca prin el cu totul, cat despre locul de tragere cel mai usor e pe camp, cand meri la o cabana ceva imediat iti poti gasi un loc sa tragi, si distanta pana la tinta tio pui in functie de cat de bine tintesti.

minieu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by minieu » 24 May 2007, 22:15

AM cautat putin polifoam-ul de care ziceai tu... http://www.skilledgroup.ro/content.php? ... oliuretana - asta sa fie oare? acelasi care il vad a fi folosit la izolare dupa montarea ferestrelor termopan (un exemplu de utilizare)? SI oricum, ala trebuie sa il aplici pe ceva pe un placaj, ca doar nu faci o besica imensa din poliuretan, corect? Si cam cat de mult se uzeaza, cand trebuie sa-ti "reimprospatezi" tinta? CAt despre loc de tragere, eu ma gandeam la ceva mai la indemana, ca asa parca nu merg toata ziua pe la tara sau pe munte ca sa exersez. Deja am pierdut sageti prin tufisuri in padure, si am inceput sa trag cu putina reticenta/mai incet/ mai cu frica), ceea ce nu e prea incantator.

Diego90
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Diego90 » 24 May 2007, 23:04

deci asta e ceea la ce ma refer : http://www.terra.es/personal/xosemari/P ... 20Foam.jpg
dar cel mai bun exemplu la ceea ce ma refer este asta http://www.arcuri-Romania.ro/produs.php?id=22

cam din 3 placi de 1 x 1 m iti faci o tinta buna si duribila, da asta e in placi subtire exista si o bucata mai mare care e mai buna dar si mai scumpa si nam reusit sa o gasesc inca, dar maine merg la un magazin si caut sa vad.

Later Edit : am trecut pe acolo si am gasit placi de polireutina cu 5 ron bucata si is cam de 5 cm grosime si e nevoie de 2 placi dinalea lipite ca sa nu treaca sageata cu totu prin ea. Is destul de bune , azi am tras putin cu arcu pe camp si am testat placa si e foarte buna.

Diego90
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Diego90 » 01 Jun 2007, 12:17

in fine, io trag pe langa o autostrada pe camp unde nare cine sa ma deranjeze, numa ca mai trebe sa imi dezvolt tinta nitel ca sagetile merg tot aiurea, cat despre tinta, cu 10 ron iti faci o tinta ce te tine mult si bine, dar fiecare cu preferintele lui la material, exista si tinte facute dintrun material special dar scump, am vazut tinta gata facuta din polifoam de 130 x 130 cam cu 200 ron si ceva, nu prea merita cand iti poti face una dintrun material mai slab la o zecime din pret .

minieu
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by minieu » 19 Jun 2007, 10:05

Pana la uram eu cred ca o sa imbin ambele variante; adica: o sa fac un teanc de cartoane pt cand trag la tara in curte, si pt cand vreau sa ma duc undeva la munte, intr-un cadru mai mirific, o sa imi iau un material poros din care s-a tot vorbit mai sus, ca sa imi fie si usor la transport.

User avatar
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 622
Joined: 09 Oct 2007, 14:54
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Craiova
judet: Dolj
Varsta: 31
Location: Craiova
Contact:

Post by Sharpshooter » 09 Oct 2007, 19:35

Diego90 wrote:Io pentru tinte folosesc un fel de spuna numit Polifoam care tine bine si nu lasa sagetile sa treaca prin el cu totul, cat despre locul de tragere cel mai usor e pe camp, cand meri la o cabana ceva imediat iti poti gasi un loc sa tragi, si distanta pana la tinta tio pui in functie de cat de bine tintesti.
De unde ai luat spuma aia polifoam?? ca vreau si io lasa-mi mesaj te rog Alexmarin228@yahoo.com vreau detalii neparat

Diego
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Diego » 11 Oct 2007, 09:40

tiam trimis un email cu detaliile.

Post Reply