Switch to full style
Arbalete, scuturi, coifuri...
Răspunde

Arbaleta - schite

30 Aug 2011, 19:19

Salut.
Sunt un tanar pasionat de arbalete si ma intereseaza si pe mine sa construiesc una, dar nu am reusit sa gasesc niste schite mai reusite. Ma intereseaza ceva simplu, medieval sa zicem, dar in acelasi timp sa aiba si ceva putere. Problema pe care o am este ca nu am gasit o schita care sa explice mai in detaliu mecanismul de declansare. Evident, pot sa improvizez si eu ceva, dar vroiam ceva mai "profesionist", mai eficient.

De asemenea as vrea si niste sfaturi privind materialele de constructie, pentru ca stiu ca bratele trebuie sa fie mai rezistente.

Merci anticipat!
eroul

Re: Arbaleta - schite

18 Feb 2012, 22:50

Si eu sunt un tanar pasionat.am abia 12 ani dar ma atrag arcurile arbaletele etc.
Aici ai un link ca sa vezi un atlatl.
http://www.youtube.com/watch?v=-5fx0uh3 ... re=related

Re: Arbaleta - schite

08 Mar 2012, 16:49

Salut,
Linkul asta m-a ajutat pe mine: http://www.crossbowbook.com/
Inca nu am inceput constructia unei arbalete dar in curand. Acolo gasiti cam tot ce tine de arbalete. Este in engleza dar nu cred ca va fi asta o problema.

Succes si abea asteptam sa vedem ce iese ;)

Re: Arbaleta - schite

12 Mar 2012, 09:12

In afara de succes in constructie iti urez si mult noroc cu Politia sa nu te pricopsesti cu un dosar penal. Arbaletele conform legislatiei actuale sun considerate arme neletale supuse autorizarii si se procura sau se detin doar cu autorizarea din partea Politiei Romane,Biroul arme,munitii,explozivi si sunstante toxice". Fabricarea si detinerea unei arbalete este fapt penal si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an,portul sau uzul de arma neletala de la 6 luni la 3 ani. Sfatul meu e sa ramai la stadiul de admirator.

Re: Arbaleta - schite

17 Mar 2012, 16:32

pasiunea merita risc.. dar nu inteleg totusi tu crezi ca daca este medievala este si lipsita de putere?
eu cred ca medievalii erau foarte puternici , deci nu se luptau cu jucarii.

Re: Arbaleta - schite

18 Mar 2012, 10:47

Fabricarea si detinerea unei arbalete este fapt penal si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an,portul sau uzul de arma neletala de la 6 luni la 3 ani.

Sfatul meu este sa construiti ceva de panoplie nonfunctionala de dragul artei, si daca aveti vreo una cumparata sau facuta fara vreun act legal sa o demontati.

Arbalete in timpuri medievale au fost folosite din cauza simplicitatii lor, era nevoie de niste arme usor de folosit si tintit cu care orice om putea sa nimereasca inamicu fara prea mult antrenament. In lipsa arcasului multe armate foloseau trupe de genu asta. Si in ziua de azi a ramas la fel, oricine poate sa traga cu o arbaleta bine.

Eu sincer le consider plictisitoare, tintesti tragi cam asta e arbaleta. Putere cinetica in plus fata de arc nu are, deci ii ramane doar precizia si usurinta de folosire.
Răspunde