Am reusit sa construiesc un arc laminat,...imi place f. mult acest lucru, insa lipsa timpului sau a materialelor te impiedica de cele mai multe ori...
Tehnica folosita pt. laminare e oarecum proprie(am improvizat) asa ca am sa pun cateva poze si cu detalii din constructie (nu pot posta la "arcuri in lucru" pt ca e gata

Forma - matrita arcului, este una mai veche, cand eream coplesit total de frumusetea acestui mestesug....Am hotarat sa nu renunt la acele "forme"

........................
Matrita,este pregatita cu banda de hartie 2-3 straturi unde se aseaza laminatul si cu folie stretch pt protectia matritei impotriva rasinei.
....Cred ca indicat ar fi ca unde asezi laminatul , matrita sa fie placata cu platband de aluminiu,de 1,0 - 1,5 mm grosime, in acest mod temperatura de coacere a rasinei se poate transmite mai bine in toata masa acestuia....
....................
Forma:

Manerul pe pozitie:

Pregatire pentru aplicare rasina:

Peria de sarma este forte buna pt a crea cea mai buna suprafata de lipire, si anume: lemnul moale dintre fibre este tasat nu inlaturat, ca in cazul folosirii altor unelte, panza de fierastrau,hartie abraziva etc.
Cu peria de sarma se obtine aceasta suprafata:

Curatire:

eu am folosit acest produs , ...alcol tehnic....
[I

........
...voi continua, momentan nu pot adauga nimic pt ca nu "se vede"