Un coleg a insistat foarte mult sa fac un arc pentru fiul sau. Am avut o "piesa" din salcam, din care nu se puteau face laminate, era plina de noduri, si am incercat sa curat ccateva inele sa vad ce se poate face din ea. Dupa o zi de "raschetat" pana am gasit un inel suficient de lat (rigla de 60x60, avea inelele pe diagonala), am zis sa ma apuc de acel arc.
Arcul a fost terminat saptamana trecuta, si am fost cu el la concurs la Arad. Nu am stiut ce varsta are baiatul, si l-am facut pe la 35-40lbs@28". La concurs a mers destul de rau, era slabut pentru sagetile folosite, plus ca fereasta era taiata prea putin, si puteam sa compensez deloc. Arcul a fost gata la ora 2:30, la 7:15 am plecat la Arad si la 11 a m inceput sa trag cu el. A rezistat toata ziua....
Acum cateva zile, am aflat ca pustiul are 8 ani. Ups, arcul este prea tare pentru el - si prea lung (160cm). Asa ca astazi m-am apucat sa-i scad din tarie. Dupa multe aventuri, si un telefon bine plasat ;) - multumesc Florin Arnaut!, am reusit sa-l termin. A trebuit sa fie gata astazi, pentru ca luni va ajunge la Brasov sa fie daruit de Mos Nicolae

Gata cu vorba, poze:

Arcul este finistat "ecologic": combinatie de ulei de maslin cu otet. Din alb a iesit galben, la Arad multi au crezut ca este osage...
Toate cele bune!