Munte

Cum sa ne descurcam in conditii dificile...
Post Reply
testokick
Membru al forumului
Membru al forumului
Munte

Post by testokick » 06 Nov 2008, 16:26

In afara de plimbarile pe carari de munte cu rucsacul in spate, hai sa vedem ce resurse ne pot oferi aceste zone geografice.
De exemplu in Fagaras dupa ce treci de Rudarita, pana la varful Comisu, resursele naturale privind mancarea sunt destul de mici aproape nule, la fel si apa, insa ca in orice padure, iti poti construi un adapost de toata frumusetea.

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by viezure » 07 Nov 2008, 12:28

salut razvan,

subiectul cred ca are o arie larga de acoperire si nu se refera la Romania ptr ca asa cum stim cu toii cam rar aproape imposibil sa nu fie macar o urma de om oriunde te-ai duce iar de vanat ce samai vorbim nu il prinzi nici cu carabina dapai cu un arc improvizat :D (ex la o vanatoare de cerb au trebuit 3 zile ptr ca 2 vanatori inarmati cu carabine performante sa poata gasi si apropia de un exemplar ptr extractie deci clar mori de foame asta dc nu ai noroc sa te gasesca mos martin sa te scape de chinurile supravieturirii in slabaticie :)

numai bine,

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by testokick » 08 Nov 2008, 00:50

Alta poveste adevarata cu supravietuirea pe munte mai este si ce a echipei de rugby a Paraguay-ului. Au cazut in Anzi si au supravietuit doar cei care si-au mancat semenii dupa ce nu mai aveau de ros gentile si curelele de piele. Se gaseste pe IMDB; Alive parca ii zice.
Mai sunt filme bune. Rescue Dawn, Man in the Wilderness etc. Razvan...cred ca vorbim de acelasi film doar ca in loc de Alpi era Anzi.
In muntii nostrii mori de foame. De la plaiul Foii pana sus pe munte nu am vazut ca animal, decat un sarpe de vreo 30 cm lungime. Nici macar muste sau tantari nu erau. In schimb langa Comisu era o balega imensa si niste urme de urs....uliuuuuu.... :-ss ^:)^

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by testokick » 08 Nov 2008, 12:14

Cu siguranta nu as vrea sa-mi tai mana dar poate in conditii similare cine stie unde te duce psihicul. Dupa cum spune psihologia: Oricine este o potentiala victima. Nu oricine poate fi un potential supravietuitor. Din acest motiv in armata te invata(sau obliga) sa rezisti in cele mai imposibile conditii pentru a fi obisnuit cu situatii de urgenta si/sau importante.

User avatar
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:223
Joined:24 Nov 2012, 01:30
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::cluj
judet:Cluj
Varsta:31
Contact:

Re: Munte

Post by cristiflorin » 09 Nov 2008, 20:01

cam cit dureaza sa cobori de pe cele mai mari virfuri din Carpati pina la o cabana?

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by testokick » 10 Nov 2008, 11:44

Touche mon capitain !

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by viezure » 10 Nov 2008, 12:31

salutare,

am o intrebare poate putin stupida: de ex pe traseele din Brasov (Poiana) este posibil sa ne intalnim cu ursi? dc da ce e de facut in stfel de situatii? (ma refer la traseele marcate fara aberi si alte lucruri neindicate)?

numai bine,

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by viezure » 10 Nov 2008, 13:04

chiar as vrea sa stiu dc exista cazuri concrete de intalnire cu ursi pe traseele din poiana ptr ca u ma cam duc pe acolo si mereu am frica in san :) si bineinteles nu prea stiu cum as reaction si cum ar fi bine...

User avatar
Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:622
Joined:09 Oct 2007, 14:54
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31
Location:Craiova
Contact:

Re: Munte

Post by Sharpshooter » 10 Nov 2008, 18:50

Apropos de ursi , este stiintific demonstrat ca pe distante scurte 25-30 m ursul poate sprinta cu o viteza de pana la 40 km/h mult mai mult decat poate omul sa fuga ... deci mare grija ....
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: Munte

Post by testokick » 10 Nov 2008, 20:06

Se spune ca arma cea mai buna la urs este un cutit de lemn de brad foarte bine lustruit ca sa nu te zgarii la dos cand te stergi de maro dupa ce dai nas in nas cu mos martin.
Situatia optima ar fi sa il vezi de la mare distanta si sa te apuci sa faci galagie, sa canti sau sa vorbesti tare. De ce credeati ca sunt cantecele pe munte...sa rasune stancile si sa stie brazii ca suntem acolo? Astfel ursul aude si pleaca din calea ta. Daca insa intr-o situatie nefericita esti foarte aproape de el, te dai inapoi si alegi alt drum. daca ti-e frica sa parasesti cararea sau nu o cunosti, o iei inapoi si astepti sa-si faca ala numarul, dupa care pleci din nou la drum.
Stiu o poveste adevarata cand un militar roman in locul de antrenament la alpinism a dat nas in nas cu ursul. Tipul manca fructe de padure dintr-o tufa si cand a mai dat o creanga intr-o parte...hopa ursu'. S-a dat inapoi usor, a pus creanga la locul ei si cu pasi mici si fooaaarte incet s-a departat de locul cu pricina. Ursul si-a vazut linistit de treaba in continuare, si omul a supravietuit sa povesteasca. [-o<
Ursii nu sunt doar in poiana. Pot strabate pana la 25 km zilnic in cautarea hranei. Am vazut urme si pe langa Brasov si prin Fagaras si Bucegi... NU asta ar trebui sa ne ingrijoreze ci cei care lasa mancare pe unde apuca sau si mai rau, aia care le dau de mancare. Omul nu intelege ce putere are ursul si cat de rapid poate fi. Pe Discovery arata cu ce viteza se poate misca un pui de urs. cred ca se mai gaseste filmul pe Youtube. Si ca ultima idee despre ursi va spun ce mi-a povestit tata. Campand pe niste dealuri prin Moldova a vazut cum un urs a furat o vaca si mergea cu ea in gura :-O Si cum nu era de ajuns asta, a sarit cu tot cu vaca, un sant cu latimea de 1 metru si cat tot atat adancimea.
Stiu ca pare neverosimil dar...stiu ca a fost adevarat.

Post Reply