horseback archery

Daca esti la primul arc, intreaba aici....
Post Reply
seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului
horseback archery

Post by seraphyco » 02 Nov 2010, 21:54

salut!sunt nou pe acest site asa ca nu stiu daca exista topicul acesta...stie cineva amanunte despre tir cu arcul de pe cal? :)

liviu
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: horseback archery

Post by liviu » 06 Nov 2010, 01:42

Ce fel de amanunte? :)
Din ce stiu, la noi nu sunt concursuri de tir de pe cal. In Turcia inca sunt asemenea concursuri traditionale.
Banuiesc ca la noi nici n-ai cum sa inveti (decat de unul singur, cu calul tau :d ). Dar nu m-am documentat serios. Cine stie?
Pe mine m-ar tenta sa-nvat, dar la cele 120 kg ale mele nu stiu ce cal m-ar suporta... Plus ca trebuie sa-ti ia "ceva" timp, probabil un an de calarie si pe urma cativa ani buni de tras cu arcul de pe cal, 2-3 zile pe saptamana minim o ora pe zi, ca sa ajungi sa nimeresti cat de cat, din orice pozitie, tinte fixe si mobile.

In rest...arcul trebuie scurt ori asimetric, ceva mai slab decat unul care ti-este confortabil din picioare, ceva "mic, da' rau".

User avatar
Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:247
Joined:29 Nov 2012, 22:18
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43
Location:Bucuresti
Contact:

Re: horseback archery

Post by Arthelad » 06 Nov 2010, 09:56

si in ungaria exista fenomenul, chiar destul de dezvoltat. Si parca pe undeva am citit si de niste romani care practica asa ceva, dar nu mai tin minte exact. Insa pe net gasesti orice despre orice vrei.

User avatar
florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Posts:750
Joined:28 Sep 2008, 17:31
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov
Location:Brasov
Contact:

Re: horseback archery

Post by florinarnaut » 06 Nov 2010, 20:57

Salut!

Trasul cu arcul de pe cal(calare) este cel putin etapa ..3,...cred ca implica insusirea tuturor cunostintelor de tir cu arcul,static; ...cunostinte de calarie,nu-i usor,....si nu in ultimul rind sa ai cal.. :) ..doar o parere..

Bafta!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

User avatar
Arthelad
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:247
Joined:29 Nov 2012, 22:18
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Bucuresti
judet:Bucuresti
Varsta:43
Location:Bucuresti
Contact:

Re: horseback archery

Post by Arthelad » 06 Nov 2010, 21:44

florinarnaut wrote:si nu in ultimul rind sa ai cal..
nu neaparat
exista centre de echitatie, cluburi, etc
de asemenea, daca la unele herghelii de rasa, daca cunosti lumea si bineinteles stii sa calaresti, te mai lasa sa iei caii la plimbare (orice cal trebuie plimbat deci e si in avantajul lor)
deci solutii pt calarie ar fi
problemele is altele:
- sa te lase sa urci pe un cal cu arcul, care prezinta pericolul sa schilodesti calu sau pe tine sau pe altcineva
- calul sa fie dresat pentru asa ceva, ceea ce presupune multa cheltuiala si timp, ceea ce mult mai greu. Cred ca e mai greu sa dresezi calu decat sa te dresezi pe tine sa tragi de pe cal.
E f greu sa calaresti fara fraie, calul trebuie sa stie asta, sa fie obisnuit cu comenzi din picioare, tu iarasi trebuie sa ai experienta. Banuiesc ca daca ai pus intrebarea asta practici calaria, eu am practicat f putin si demult, dar suficient ca sa imi dau seama cat de smecheri sunt caii. Ia un cal nedresat pentru arcarie, si eventual si care nu te cunoaste si lasa-i fraiele sa tragi tu cu arcu, sa vezi cum iti pune vreo frana taman cand esti tu fericit ca galopezi in zbor si tragi sageti asemenea vitejilor din vechime...... si te trezesti prin noroi in timp ce calu se tavaleste de ras.
Last edited by Anonymous on 07 Nov 2010, 09:43, edited 1 time in total.
Reason: formulare necorespunzatoare

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: horseback archery

Post by seraphyco » 07 Nov 2010, 23:25

da am calul meu si acces la alti cai ai prietenilor mei ,trag cu un arc kassai falcon de 33 de livre.ce ma interesa pe mine este daca stia cineva amanunte despre alti practicanti ai acestui sport.ar fi foarte interesant daca am reusi sa dezvoltam si in Romania genul asta de sport,insa deocamdata se pare ca nu sunt foarte multi practicanti,cel putin eu nu stiu decat unul si acela trage foarte rar pentru ca se ocupa mai mult de dresajul cailor.cat despre posibilitatea de a invata sa calaresti sunt cateva posibilitati in jurul bucurestilor si va pot da un numar de telefon celor interesati.

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: horseback archery

Post by seraphyco » 25 Jan 2011, 01:16

va multumesc mult pt ajutor,as vrea sa stiu daca csoca 78 a invatat undeva tirul calare sau il practica de placere .Asa cum unii dintre voi stiti s-a pornit o discutie pe un alt forum vis-a-vis de tehnica pe care o invat eu si anume Kassai.Raman la dispozitia tuturor ce vor sa schimbe opinii despre tirul calare sau tehnica Kassai si pe acest site pt ca eu cred ca ar trebui sa devenim mai puternici in acest fenomen ce merita o dezvoltare in Romania...SI MAI PUTERNICI NU PUTEM DEVENII DECAT DACA SUNTEM UNITI.VA MULTUMESC!

User avatar
Andrey
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts:95
Joined:09 Dec 2007, 19:07
Am un arc:da
Construit de mine:da
Location:Timisoara

Re: horseback archery

Post by Andrey » 27 Jan 2011, 00:49

Salut, am urmarit filmul de mai sus. Este intradevar spectaculos. Imi a placut pasajul despre dresajul cailor si calarie in general. Totusi despre tehnica de tragere trebuie sa spun ca nu imi pare normala si in siguranta. Aspectul de a trece sagetile cu varful in jos printre arc si coarda mi se pare foarte periculos si inutil , se poate trage foarte bine pe partea dreapta a arcului cu inel. Dar ar fi mai greu si mai autentic atunci. Deasemenea tinerea multor sageti in mana de arc in mod normal reduce dexteritate si pune in pericol viata calului. In rest dau nota 10 pentru organizare si calarie.

seraphyco
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: horseback archery

Post by seraphyco » 27 Jan 2011, 22:30

trebuie sa stiti cateva lucruri despre metoda de antrenament kassai.in primul rand se fac antrenamente separate arc,calarie,conditie fizica,forma .antrenamentele sunt structurate conform unui progran stabilit de maestru,si in concordanta cu nivelul tau de pregatire{unii calaresc mai bine altii au o tehnica mai apropiata de tehnica instinctiva care se invata in scoala,etc.scoala merge pe ideea de exemplu personal adica faci ce face maestrul si cat face maestrul.daca kassai alearga 10km trebuie sa alergi cu el ,daca el calareste 2h calaresti cu el, etc.e o metoda corecta ,cinstita si care ingroapa discutiile in contradictoriu din fasa,adica daca Lajos la 50 de ani poate tu de ce n-ai putea la 20-30!antrenamentele tin de dimineata de la ora 8 pana seara la orele 19-20 depinde de cati oameni sunt,de tipul antrenamentului ...cu o pauza de 2-3 ore la pranz.se icepe cu 4 sageti 3 in mana cu arcul si una pe incarcare iar progresul depinde de tine,daca nu progresezi in tehnica si rapiditate ramai unde esti.apropo de unele discutii,cum ca s-ar pune accent pe nr. de sageti...nu te lasa Kassai sa tragi pe curs daca nu stapanesti calaria si tehnica de tragere indeajus de bine.tehnica dezvoltata de el nu este periculoasa pt calaret sau cal ...ma rog sa spunem ca o imagine face cat 1000 de cuvinte :) e foarte greu sa va povestesc atmosfera din scoala Kassai dar un lucru trebuie amintit,nu o sa gasiti acolo oameni negativisti,lenesi,care isi masoara tehnica in marimea burtii sau in baxurile de bere pe care le pot bea dupa concurs.si nu pt ca ar avea cineva ceva cu acesti oameni,{fiecare e liber sa faca ce vrea}ci doar pt ca se autoexclud,neputand trece de primele examene.ca un exemplu examenul de membru in scoala consta in 10km alergare pe dealuri cu diferenta de nivel de 34m,in cel mult 72m,urmata de 2h de calarit fara sea,pe desealate,la trap{aviz amatorilor care au mai calarit asa :d }apoi 500 de sageti trase de la 20m intr-o tinta de 60cm .daca nu reusesti sa alergi in timpul propus ,nu reusesti sa tii calul la trap 2h,sau sa tragi peste 251 de sageti in tinta examenul este pierdut.va spun ca nu e simplu deloc dar e foarte bine pt a-ti depasii limitele.
Last edited by seraphyco on 28 Jan 2011, 00:54, edited 1 time in total.
Reason: eliminata reclama

mrbigpd
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: horseback archery

Post by mrbigpd » 28 Jan 2011, 02:39

cantitatea poate duce spre calitate dar cu siguranta nu este obligatoriu sa duca acolo, dar, asa cum zice si maestru mai sus "trebuie avut in vedere ca in timpul antrenamentului sa nu te abati de la forma tehnicii". Tot respectul din punctul de vedere al organizarii aproape ca o arta martiala; totusi cred ca asta este un stil propriu, este tehnica "kassai intaiul". Este destul de trista partea cu "asa trageau pe vremuri hunii".
maestro, daca un elev face de zece mii de ori o pozitie sau lovitura gresita, cat de greu este sa corectezi aceasta postura invatata gresit (sau daca vreti - "invatata altfel")? nu stiu daca ai aprofundat acelasi stil(doar unul) in arte martiale, dar, dupa umila mea parere, un ochi antrenat poate vedea chiar si diferente extrem de mici in dinamica miscarii daca sunt invatate "in alt stil"
dupa parerea mea omu' si - a creat stiul propriu si personal, scoala, antrenamente, elevi, publicitate (sa nu zic si varianta istorica) etc... ceea ce e de admirat, nu neaparat unele de dorit, dar.. asta e.

Si poate imi raspunde si mie cineva: DE CE TREBUIE SA TIINA Ş'PE MII DE SAGEŢI ÎN MÂNĂ?????? ...CÂND EXISTĂ ŞI ALTE SOLUŢII MUUUUULT MAI SIMPLE!!!??! scuzati, dar e cea mai mai mare tampenie....

Post Reply