Salutare,
Nu stiu daca mai citeste cineva postarile de pe aici, dar fac o incercare....
Am intrebat si pe doua grupuri de pe FB, dar nu am primit decat un raspuns vag, si nesatisfacator. Si anume: ce esenta ar fi mai buna pentru burta unui arc, model ELB, trilam, la care spatele este din bambus si miezul din hickory. Am de ales intre salcam si osage. In mod normal, toti ar spune osage. Dar problema mea este ca nu am fasie de osage asa de lunga. Era interesanta o discutie despre salcam.
Am facut acum doi ani doua arcuri bilam: bambus + hickory. Ambele au aceeasi problema. Posibil bucata de hickory sa fi avut un mic defect pe care nu l-am sesizat, a.i. pe ambele arcuri au aparut crysale pe un brat. La primul am zis ca l-am fortat la tiller si posibil sa fi fost greseala mea. La al doilea, am lucrat mult mai atent si am patit acelasi lucru, cam in acelasi loc.
Nu stiu sigur nici daca hickory este pretabil la sectiunea "D" a unui ELB????
Mai am disponibil ipe sau macaradumba.
Ipe cred ca este mai bun ca miez... Nici macaradumba, nu imi prea place pe burta, l-am folosit mai demult la flatbow trilam, si in timp ai aparut niste fisuri de compresiune, diferite de crysale.
Deci... astept discutii pro si contra, eventual solutii. Mentionez ca vreau sa refac un arc din cele doua, astfel ca discutiile despre alte variante de back si miez, nu intra in calcul (momentan).
Si daca tot se apropie Craciunul, va urez Sarbatori Fericite si multa sanatate !!!