Dimensiuni arcuri
-
- Membru al forumului
am deschis acest topic pentru ca am vazut ca este un tabel cu dimensiuni pentru arcul lung doar...daca poate cineva care si-a facut deja una lt tip de arcuri sa posteze aici...nu neaparat sub forma de tabel ...dar daca poate...tot cu punctele acelea a,b,c,etc si cu altime si grosime...
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Re: Dimensiuni arcuri
Cum zicea akila ,,folositi-va imaginatia'' deci arcurile astea din lemn au toate cam aceiasi dimensiune (ma refer la lungime,asta nu variaza foarte mult,inafara la shortbow,la care si numele ii zice lungimea,adica short,scurt),variaza latimea si grosimea,la holmegaard capetele is mai groase ,dar mai subtiri si bratele care lucreaza sunt mai late cam 5 cm,flatbow-ul cam ca si longbow-ul e de lat,sau putin mai lat ,asta are spatele drept,.....ati prins ideea,sper,deci concluzia:dimensiunile nu sunt batute in cuie.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
ok o sa incerc sa fac un arc indian fara nici o dimensiune ...totul sa fie spontan
-
- Membru al forumului
Cel mai bine....iar daca proiectul esueaza stiu ca o sat-i para rau,dar continua sa incerci;)
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
si io fac din ochi si indianu si short-bowurile...e cel mai traditional si mai simplu posibil... :lol:
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
-
- Membru al forumului
Exista o proportie care trebuie respectata....ca teoretic vorbind ai putea face un arc lat de 15 cm si gros de 5mm....va dati seama cam ce ar fi nu??? deci ma repet exista niste proportii care se cam respecta....e vorba de raportul dintre grosime si latime...si aici e smecheria pe care nici eu inca nu o stiu si deocamdata merg tot asa pe intuitie....ca si latime la falt-bow aleg mai tot timpul latimea de 3,7 cm sau 4 cm ...iar ca si grosime..de obicei plec cu 2,3cm chiar de la fades, si la nok ajung cam la 1,2...iar ca latime la nok ajung la 1,5....si pe urma incep de aici si il lucrez ..si unde e nevoie mai iau, si tot asa..si la urma mai subtiez capetele ca sa fie usoare...si am grija sa nu fie totusi prea fragile...si cam asta e....si poti iesi cu un arc de 25 de kg, sau chiar 30 de kg