as fi vrut sa va arat aceste arcuri cand le-as fi terminat,dar dupa cum am promis o sa vi le arat acuma,ca sa dovedesc ca nu am stat degeaba,punand intrebari "inutile"...
am gasit niste lemne de corn si sanger puse la uscat vara trecuta,din pacate ff scurte(90 cm)
asadar, am trecut la treaba si iata ce a iesit:

sunt 5 shorturi in diferite stadii de lucru,in zilele urmatoare poate postez si un ghid de constructie...
mi-am facut un dispozitiv de tillering,asa,la dimensiuni mai mici,pe care sa lucrez arcurile astea...

acest arc nu a avut noduri si am incercat sa se incordeze ca un holmy(cu capetele rigide)

nu m-am atins de spate si i-am lasat bakingul cu coaja(care se tinea foarte bine)am luat doar de pe burta cu cutitul...

asa arata cu coarda:

acest arc imi place cel mai mult dintre toate,dupa cum se vede in poza urmatoare,dezcordat are 5cm reflex:

am facut si 6 sageti asa,mai micutze pt el:

al doilea arc(asta a avut un brat cu noduri)

dupa cum se vede si in poza, bratul din dreapta avea multe noduri,asa ca l-am subtiat pana s-a arcuit frumos
mai am de lucrat la bratul din stanga(trebuie subtiat la capat,dar mai ales la mijloc)
am mai facut unul asimetric(un brat mai scurt si unul mai lung)
primul de sus,cel fara coarda

unul l-am stricat incercand sa-i aplatizez si spatele(al doilea de sus)

si mai am un lemn care il pastrez ca sa va arat mai amanuntit "procesul de fabricatie...(primul de sus)

arcurile mai trebuie finisate si o sa le invelesc in piele, atunci o sa mai revin cu poze...
sper ca v-am convins ca nu am stat degeaba... :roll:
Ionut