Comportamentul in poligonul de tir

Cel mai bun sa castige!
Locked
User avatar
cristiflorin
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 223
Joined: 24 Nov 2012, 01:30
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: cluj
judet: Cluj
Varsta: 31
Contact:

Comportamentul in poligonul de tir

Post by cristiflorin » 16 Sep 2010, 14:56

Comportamentul in poligonul de tir: reguli esentiale

Cele 10 porunci
1. Eu sint arcul tau, si sunt o arma, nu o jucarie. Respecta-ma si nu vom avea probleme!

2. Nu se trage inainte de verificarea echipamentului: -fisuri in bratele arcului, piese dezlipite sau rupte, atit din arc cit si din sageti,

3. Cu un arc strain, nu se va trage inainte de aflarea datelor tehnice, de la proprietar: lungimea maxima de intindere, forta, specificatii speciale, unde e cazul, s.a.m.d..

4. Nu se incearca/ atinge echipamentul altuia fara permisiunea posesorului. Arcul nu e chitara, asa ca nu se trage fara sageata- vibratiile datorate ,,dry fire’’-ului (eliberarea sau scaparea corzii dupa intindere fara sageata) dauneaza arcului si il pot distruge.

5.Nu trage niciodata in plan vertical!

6.Nu trage cind cineva se afla in fata sau spatele tintei, sau lateral, la distanta mica de tinta!

7.Nu te repezi la tinta pina ce toti ceilalti nu inceteaza tragerea.

8. Nu trage mai mult de 3-6 sageti intr-o repriză. Dacă tragi 10 sageti si altii doar trei, ii vei obliga sa astepte de fiecare data sa termini sagetile pentru a putea merge la panou pentru recuperarea sagetilor. Dincolo de faptul ca e enervant, cu cit tragi mai multe sageti, cu atit risti mai mult sa le pierzi urma.

9. Daca cineva isi pierde o sageata, e frumos sa il ajuti sa o recupereze. Cu atit mai mult daca tu pierzi sageata altuia. Dar daca esti mitocan, regula nu se aplica.

10. Daca trebuie sa iti astepti randul la tragere, fiind aglomerati mai mult arcasi la linia de tragere, nu intra in spatiul personal al celui din fata ta, pastrează o distanta de cel putin 2 metri in spatele celui ce trage şi nu comenta inutil.
Last edited by Anonymous on 16 Sep 2010, 21:32, edited 2 times in total.
Reason: comentariile ulterioare au fost indepartate. topic inchis

Locked