Prima data am facut o tinta mai mare aproximativ 90 de cm pentru ca am de gand sa trag si de la distanta cu grosime de 20 de cm , din mai multe fasii de hidroizolatie similara cu prima tinta dar mai mare . Mi-a dat prin cap sa strang tinta cu o chinga cu cricket , si am cumparat 2 chingi si am strans tinta , dupa cateva zile am mai stans-o din nou si tot asa pana am ajuns sa fac bataturi la mana cu care trag sagetile din tinta .

Din niste lemne pe care le-am gasit "prin curte" am facut un trepied la care am atasat 2 console metalice de la practiker pe care sa stra tinta

Am cumparat teava metalica patrata de 2 grosimi diferite 2 bucati de 1 m mai groase le-am batut in pamant cam 60cm si in aceste 2 bucati am infipt alte 2 bucati de 3 m lungime , pe cei 2 stalpi mi-am pus plasa

O poza cu o sageata oprita in plasa

Cateva poze de ansamblu :

Este ultimul meu post pe acest forum , de acum incolo am sa ma multumesc sa citesc din cand in cand , si voi mai raspunde la mesaje private , intrucat acest forum este unul dedicat constructiei de arcuri si eu nu construiesc arcuri prezenta mea e inutila , intrucat am construit poligonul si poate va fi inspiratie pentru altii m-am gandit sa impartasesc cu cei prezenti si interesati , daca adminii considera util acest post il pot muta la accesorii pentru ca pana la urma absolut tot ce apare in poze e considerat accesoriu , tinta , plasa , trepied etc.
Sper ca umila mea contributie la completarea informatiilor existente pe acest forum sa foloseasca cuiva , si urez tuturor bulls eye si cat mai multe sageti in tinta
NU UITATI CA FINALITATEA CONSTRUCTIEI UNUI ARC ESTE FOLOSIREA LUI multi dintre voi stau zile in sir raschetand in bat , din care sa faca arc , si cand e gata trag de 2-3 ori si de rupe dupa care o ia de la capat cu raschetatul, in felul asta eu consider ca pierdeti esenta si anume trasul cu arcul ca sport sau pentru divertisment . Tot o parere personala este ca pe langa costurile mari si eforturile si investitia in diverse scule, timpul pierdut , randamentul si performanta arcului facut acasa nu se compara cu randamentul si performanta arcului facut de fabrica , acelasi lucru fiind valabil si pentru sageti . Totusi eu nu inteleg care e logica sa-ti faci spre exemplu varfuri din teava si bara filetata polizata si taiata cu flexul , cand pe piata un varf este cativa banuti si mai ai si avantajul ca sunt toate la aceeasi greutate si dimensiune , exemplul se poate extinde la toata gama de accesorii si chiar si la arcul propriu zis .... dar poate unora le place sa mestereasca si nu au ce face pe acasa...
Nu vreau ca parerea mea proprie si personala expusa mai sus sa genereze polemici , din respect fata de dreptul fiecaruia la opinie , mi-ar place sa nu vad comentarii acide cu privire la ceea ce am spus , am toata stima si respectul pentru eforturile depuse de toti cei ce construiesc arcuri pe acest forum si le urez cat mai multe arcuri si cat mai performante , am sa urmaresc in continuare forumul sa vad noi arcuri construite , si nu in ultimul rand ...NU UITATI SA VA BUCURATI DE TRASUL CU ARCUL!