florinarnaut wrote:Salut!
Inteleg catalogarea, dar producatorul permite o intindere la 34" a acestui model ? fara nici un fel de risc?
In general , odata cu cresterea lungimii de intindere creste si lungimea arcului(ma refer la modele similare),cel putin
asa am observat...poate ma insel si in cazul acestui model lucrurile stau altfel..
Producatorul nu permite , riscurile sunt majore si nu o sa-l impiedice pe Dediu sa intinda arcul mult peste limitele lui . Ca nu a crapat pana acum ,( arcul ma refer ) denota ca este un arc bun . Sunt foarte curios cum ai cantarit arcul la intinderile astea ce cantar ai folosit si daca la 34" arcul nu cumva a parait (ma refer la laminare ) Equus este un arc bun si un arc scurt , cu atat mai mult imi vine greu sa cred ca are 90# la 34 de inches, si ca l-ai intins 34 de inchi fara sa se rupa .
Florin ai dreptate , odata cu lungimea de intindere creste lungimea arcului , este valabil la laminate cu fibra de sticla comprimata si carbon . Cu totul altfel stau lucrurile la coreene care desi sunt scurte se intind foarte mult .
Eu nu inteleg review-urile astea ale tale , nu am absolut nimic cu tine dimpotriva imi esti chiar simpatic , dar explica-mi si mie care e logica sa intinzi un arc 34 de inches ? sa dovedesti ce ? ca se poate ? ca nu se rupe ? poate nu s-a rupt de data asta , dar cu siguranta nu a fost conceput sa lucreze intins la 34 de inches. Pe de alta parte pe cine intereseaza ce forta are arcul la intinderea asta ? si la ce mi-ar folosi mie ca potential cumparator de equus ?
Un review ar trebui sa aduca informatii benefice posibilului cumparator cum ar fi : Daca arcul are zgomot (vibratie zbarnait metalic), daca accepta un alt tip de coarda (dacron fast flight), daca are hand shock , daca se intinde "smooth" usor liniar , se poate testa cu un cronograf , se cantareste gol (nu in livre ci in grame , masa propriu zisa a arcului ) se testeaza cu diferite sageti , mai grele mai usoare , se discuta constructia arcului, geometria , materialele , modul in care este finisat , amplasarea ferestrei de tragere , sunt atatea lucruri pe care ar trebui sa le cuprinda un review...
Initiativa ta este laudabila , este un inceput este un pas in fata dar parerea mea este ca trebuie sa depasesti anumite etape si sa nu lasi teribilismul si exuberanta sa puna stapanire pe tine .
Vreau sa iei postul meu ca pe o critica constructiva si nu ca pe o rautate.