viitor arc..........daca imi reuseste

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: viitor arc..........daca imi reuseste

Post by akila » 24 Apr 2008, 19:38

foarte bine ca ai intrebat....cand lipesti la mijloc acolo, pti fixa imbinarea in asa fel incat sa fie bratele indrepatate in sus putin( adica relfex. :lol: )....sa nu fie prea sever reflexul....cam 7 -8cm e suficient....ca si un pont asa...peste imbinare se poate lipi atat deasupra cat si dedesubt, niste lame suntiri asa de lemn....fain ar fi sa ai vreo 3 fasii de diferite culori...daca nu ai nu-i nimic....iar la tillering trebuie avut grija....manerul e obligatoriu rigid la arcurile imbinate astfel....spor

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 25 Apr 2008, 09:40

Image
Image
Image
Image

Pozele is cam naspa,ca is facute cu webu,nam avut altceva mai bun,cam asta ii ,acuma mai urmeaza sa le lipesc si ii aproape gata,zic io,
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 26 Apr 2008, 01:11

Pai urmeaza tillering-ul....nu?? vroiam sa te intreb....lemnul arata cam zgariat asa....cum a fost decojit.>>>?sper ca nu ai violat inelul de crestere de pa spatele arcului....

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 26 Apr 2008, 09:38

Nu l-am violat :lol: ,da' o mai ramas fasiute de coaja,pe care nu m-am chinuit sa le iau jos,da' cu smirghelu merge usor,zilele astea il lipesc si ii fac tilleringul,sper sa iasa bine.

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 26 Apr 2008, 12:29

O sa opresc si eu constructia cred,vreo cateva zile,m-am taiat la degetu mare destul de tare si nu prea pot sa lucrez,dar astept pareri si sfaturi.

Gata!!cu deget avariat sau fara,io tot nu ma las,am taiat in v lemnul si acuma tre sa il lipesc,nu mai pot reflex ca suprafata de contact ii prea mica si nu o sa tina,poate doar putin reflex,dar am alta problema,un brat are cam cu vreo 5 mm mai putin recurve ca celalalt,si nu pot nici cum sa il fac sa se recurveze la fel,ce sa fac?sa il aburesc?

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 30 Apr 2008, 16:52

am alta intrebare:deci dupa ce am lipit bratele am vrut sa vad cum se indoaie arcul,un brat se indoaie,ala mai tanar cu doua zile,dar celalalt,ala mai batranu nu se indoaie,adica se indoaie,da ala mai tanar se indoaie mai tare,din ce cauza?si cam cat trebuie sa mai las arcul la uscat?

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Apr 2008, 17:27

salut...pai nu mai tin minte,,,cum a fost uscat lemnul asta???sau cat timp...a fost redus la dimensiuni mai intai si pe urma lasat la uscat sau cum???da-mi ceva detalii...un brat se indoaie mai tare decat celalalt pentru ca unul e mai subtire decat celalalt....sau poate ala mai rigid are si ceva noduri pe el...niste poze ar fi mai bune....nu il mai pune la abur...e foarte greu sa faci 2 brate sa se recurveze la fel...lasa-l asa....dar pune poze...

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Pisic » 30 Apr 2008, 19:28

pai le-am lasat sa se usuce (adica si natural,ca le-am uscat si altfel) natural,noduri au,da ambele brate au nodurile in acelasi loc,in a treia poza se vad bine nodurile,daca pui bratele aliniate una langa alta nodurile is la acelasi nivel la ambele brate,la uscat a stat cam o luna,dar faza ii ca eu,ca un destept ce is cand am pus recurvarea la brate le-am pus intr-un suport si le-am incalzit la foc,si cred ca un brat l-am tinut mai mult,poze nush cand pun ca momentan n-am un aparat calumea.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 30 Apr 2008, 21:40

PAi acu pune-l la tillering si i-al la ochi si vezi de unde trebuie luat si de unde nu....fara poze nu pot sa te ajut...daca ai lipit arcul la mijloc , si esti sigur ca imbinarea s-a realizat ok...ar fi bine sa matisezi toata zona aia cu ceva tare(matase,tendon,canapa,etc), atunci incepe si lucreza-l pa dispozitivul de tillering....si acolo ar fi fost bune poze ca sa ne dam cu parerea de unde sa mai iei si de unde nu...asa pe de rost e cam greu

Post Reply