compound homemade

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: compound homemade

Post by viezure » 08 May 2008, 14:35

salut,

merge foarte bine debitata si cu flexul ;)

numai bine,

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 08 May 2008, 16:06

Nici o problema.........fa cum doresti.Chiar si flexul prin actiunea sa decaleste materialul.Succes!!!!!!!!!

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 08 May 2008, 16:15

salut eduard,

sincer iti spun ca imi place f mult faptul ca spui lucrurilor pe nume in cazul meu si iti dau dreptate fibra de sticla este ideala dar si mereu exista un DAR nu ma pricep sa o prelucrez,nu am materialele necesare si de aceea caut mereu solutii alternative la fibra.
oricum iti multumesc ptr sfaturi si dc voi mai primi si altele pe aceasta tema voi fi f bucuros sa le adun si sa le aplic la urmatoarea incercare de compound ;)

numai bine,

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 08 May 2008, 17:13

poate ma fac de ras,da macar ....ca sa tai metalul fara sa il decalesti iti trebuie ceva de genu foarfeca de tabla (asta depinde de grosimea metalului),flex prin frecare incalzeste foarte tare metalul ,poate ai ceva streshinari prin zona (gabori deaia cu burlane etc),si ii zici le unu mai experimentat sa iti taie tabla aproape de grosimea finala si dupaia numa o aduci la forma finala
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 08 May 2008, 17:25

corect metalul se decaleste prin incalzire dar flexul il incinge doar pe o suprafata f mica de-a lungul taieturii si ptr ca in final platbanda ve fi suficient de lata acea mica portiune care teoretic nu va mai "lucra" fiind decalita sper sa nu infulenteze.
daca totusi cineva are mai multe cunostinde despre asta sfaturile sunt intotdeauna f bine venite.
tin inca o data sa ii multumesc lui Fast Arrow ptr ca s-a oferit sa imi toarne 2 brate dar ptr ca nu sunt intr-o forma financiara f buna si ptr ca prefer sa fac eu arcul in totalitate am fost nevoit sa refuz.
tehnica cu fibra de sticla sper sa o pot deprinde dar mai intai sa gasesc materiale dc e posibil.

numai bine,

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da

Post by Pisic » 08 May 2008, 19:24

pai depinde ce metal vrei sa tai,si cat ii de lat,daca ii aluminiu nu merge cu flexu,pt ca aluminiul ii un foarte bun conductor de caldura (daia se fac radiatoare la procesoare din aluminiu,absoarbe caldura foarte bine),si daca incalzesti numai marginea o sa se incalzeasca tot aluminiul,si daca ii o fasie mai putin lata o sa se incalzeasca la fel de tare peste tot (adica aproape la fel) si o sa decaleasca tot,acuma asta zic io,altii mai experimentati o sa iti spuna mai multe (si mai corect ).
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

Post Reply