salut,
cu ajutorul si sfaturile mai multor membrii ai forumului am reusit sa torn o mostra de brat (ptr un compound homemade) la o scara si de o complexitate mai mica doar ptr a testa rezistenta la indoire!
din nefericire nu am avut rasina epoxidica ci doar rasinapoliesterica.stiu si am citit ca acesta nu este buna ptr confectionare de brate de arc dar am zis sa incerc.
prima impresie a fost destul de buna bratul rezistand la tensionare dar pana la o limita unde pus si simplu s-a "despartit" in firele componenete(am utilizat fir de fibra de sticla asezat longitudinal).
cei care se pricep si sunt multi imi puteti spune am vreo sansa sa merga bratele turnate si cu aceasta rasina sau am nevoie neparat de epoxi!
daca da poate are acreva dintre voi o sursa de epoxi la un pret rezonabil ptr ca desi am de unde cumpara nu vand decat la 3 litrii si este f scump ptr mine!
multumesc,
numai bine
am turnat o mostra de brat ;)
-
- Membru al forumului
Re: am turnat o mostra de brat ;)
Daca nu ma insel Florin a zis de vreo 3 ori chestia asta cu rasinile ce si cum...si care is bune si care nu....acuma ai avut si insuccesul asta asa ca ti-ai raspuns singur la intrebare cred...trebuie sa intelegem odata ca nu se poate face un lucru bun chiar din orice....
-
- Membru al forumului
salutare,
stiu ca rasina poliesterica nu prinde pe lemn dar bratele nu sunt laminate si doar turnate din rasina armata cu fibra de sticla (multumesc FastArrow ptr toate indicatiile).
ma interesa mai mult daca va rezista la flexiune fara sa crape.Prima incercare a fost succes adica sa flexionat super dar mi-e frica sa fortez mai mult.
Poze o sa pun cu siguranta dar luni ptr ca astazi este ziua mea si plec de acasa asa ca nu voi avea timp ;)
numai bine,
stiu ca rasina poliesterica nu prinde pe lemn dar bratele nu sunt laminate si doar turnate din rasina armata cu fibra de sticla (multumesc FastArrow ptr toate indicatiile).
ma interesa mai mult daca va rezista la flexiune fara sa crape.Prima incercare a fost succes adica sa flexionat super dar mi-e frica sa fortez mai mult.
Poze o sa pun cu siguranta dar luni ptr ca astazi este ziua mea si plec de acasa asa ca nu voi avea timp ;)
numai bine,
-
- Membru al forumului
stiu ca pare ciudat ca spun ca a fost un success dar ptr mine a fost fiind prima oara cand vad macar rasina si fibra 
acum o sa fortez notra si spec ca luni sa pun poza cu un brat in forma finala nu la scara
numai bine,

acum o sa fortez notra si spec ca luni sa pun poza cu un brat in forma finala nu la scara
numai bine,
-
- Membru al forumului
salut,
ptr ca unul dintre colegii nostrii mi -a cerut sa detaliez cum am folosit rasina iata raspunsul:
-am pus intr-un vas mai mare (masurata cu seringa ca sa fiu cat mai precis) rasina.
-peste ea am adaugat intaritorul masurat tot cu seringa (ptr rasina mea proportia a fost de 1.5ml/litru)
-am amestecat cu o spatula pana rasina si-a schimbat culoarea din bleu in galbui putin opac si pana au disparut toate bulele de aer (aprox 5-7 min).
-dupa aceea folosindu-ma de manusi chirurgicale am imbibat firele de fibra cu rasina, le-am asezat in matrita (din plastic gros) matisata cu folie de celofan,am asezat peste ele "capacul" matritei si l-am strans su niste cleme cu surub cat am putut de mult.
-rasina s-a scurs prin capetele matritei
-am lasat asa cam o zi jumate dar mai trebuia si voila ala era bratul
data viitoare o sa fiu mai atent si mai precis cu lucrarile ptr ca fac bratele nu replica ca prima oara.
sper ca am fost de folos cuiva cu acest post ;)
numai bine!!!
ptr ca unul dintre colegii nostrii mi -a cerut sa detaliez cum am folosit rasina iata raspunsul:
-am pus intr-un vas mai mare (masurata cu seringa ca sa fiu cat mai precis) rasina.
-peste ea am adaugat intaritorul masurat tot cu seringa (ptr rasina mea proportia a fost de 1.5ml/litru)
-am amestecat cu o spatula pana rasina si-a schimbat culoarea din bleu in galbui putin opac si pana au disparut toate bulele de aer (aprox 5-7 min).
-dupa aceea folosindu-ma de manusi chirurgicale am imbibat firele de fibra cu rasina, le-am asezat in matrita (din plastic gros) matisata cu folie de celofan,am asezat peste ele "capacul" matritei si l-am strans su niste cleme cu surub cat am putut de mult.
-rasina s-a scurs prin capetele matritei
-am lasat asa cam o zi jumate dar mai trebuia si voila ala era bratul

data viitoare o sa fiu mai atent si mai precis cu lucrarile ptr ca fac bratele nu replica ca prima oara.
sper ca am fost de folos cuiva cu acest post ;)
numai bine!!!