Maner laminat
- cristiflorin
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::cluj
- judet:Cluj
- Varsta:31
Salutare tuturor. As vrea sa va intreb, pe cei ce ati facut astfel de minere, in primul rind ce adeziv ati folosit. Am constatat ca aracetul de lemn nu e suficient de puternic, iar la ultimul arc, din aceasta cauza, i-am fixat minerul si cu trei hollsuruburi. Daca e vreo rasina, spuneti numele, si preferabil una care nu necesita coacere. Apoi ce sugestii de esente de lemn ati avea, de culori diferite, si daca ati gasit pe la magazine plinte subtiri care se preteaza la asa ceva. Ma intereseaza ceva lemn de culoare mai inchisa, pentru a-l statifica, . Cred ca stiti cum ar veni un miner lipit pe burta mai subtire, si pe spate mai gros.
-
- Membru al forumului
Re: Miner laminat
Intr-adevar rasina e sfanta la treburi de genu asta.....acuma o problema la manerele astea lipite, nu e neaparat adezivul pe care il folosesti , ci tillering-ul....cand ai un arc cu maner lipit, nu ai voie sa se indoaie zona apropiata manerului....trebuie lasata acea zona mai rigida un pic, decat cum ai face un self-bow clasic.....un alt adeziv care mie mi se pare destul de puternic, este adezivul poliuretanic, care se gaseste la practiker, intr-un flacon mic galben....trebuie presate bine bucatile de lemn, si iese o lipitura foarte puternica....in schimb nu e bun pentru laminate....nu e elastic....se comporta ca un burete asa....dar pentru maner, si alte chestii de genu asta e bun....timpul de lucru este mare(30 minute) si in 4 ore se intareste suficient de bine....asta e ca o varianta, in caz ca nu poti sa cumperi Bow grip...acest adeziv e 10 ron...
-
- Membru al forumului
Eu nu ma pricep la laminate (oricum ma pricep putin si la selfbow-uri) dar ce pot sa spun ca iti tin pumnii sa iasa ceva bun si frumos !!
Chiar sunt curios cum o sa fie ca n-am vazut decat in poze...
Chiar sunt curios cum o sa fie ca n-am vazut decat in poze...
- cristiflorin
- Membru al forumului
Nu fac un arc laminat, Andrei. Vreau doar ca minerul sa fie din mai multe straturi, si pentru aspect, dar si pentru ca mai multe straturi inseamna rezistenta mai mare, sau cel outin asa ma gindesc, pentru a-i putea taia suportul sagetii cit mai aproape de axa longitudinala. La celalalt longbow am taiat deja un suport de sageata dupa ce i-am schimbat minerul, si devierea la stinga tintei a scazut considerabil. Cred ca e mai usor de rezolvat astfel problema paradoxului decit sa calculezi toate detaliile sagetii, la spin, greutare, virf....
- Pisic
- Membru al forumului
- Construit de mine:da
am vazut o chestie faina la manerele de la paletele de pingpong :lol: ,dar laminatele aveau cam un mm,sau mai putin,era facut din vreo 70 de laminate dealea,unele albastre,unele galbene......la arc sta bine ceva culori mai normale,negru,visiniu.....poti incerca din furnir (sau cum io zice la chestia aia de lemn,ca o foaie a4 ,groasa de vreo 0,7mm) doar ca nu stiu unde gasesti,o sa iti trebuiasca destul de mult.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
- cristiflorin
- Membru al forumului
Ce parere aveti de lemnul de balsa pentru un miner? Am gasit pe un site fisii de diferite grosimi pentru constructia de aeromodele.
- Pisic
- Membru al forumului
- Construit de mine:da
am lipit intre ele o fasie de cires de 4 mm,furnir visiniu,furnir alb,furnir visiniu,tot asa de trei ori,si a iesit calumea,eu le-am facut pt nockuri la arc,culoarea e cam palida daca nu e lacuit,daca il lacuiesti sau il dai cu ceara sau ceva arata super ;)
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.