viitor arc..........daca imi reuseste
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Salut!Am 1 76cm si cam 70 la full draw.Lemnul are cam doi metri si ceva,dar nu pot folosii doar 1 35,deoarece restul e cu multe noduri.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
Re: viitor arc..........daca imi reuseste
pentru tine lungimea este cam de 165-180cm ,depinde de fuldraul folosit eu la 193 inaltime folosesc 74 cm din82-84 cm la un arc de 178 cm :mrgreen: . poti posta o poza cu nodurile sa ne lamurim ? daca nu sint prea mari nodurile si sint centrate se poate sa mai cistigi 30 de cm . si sa poti face un holmy sau un flatbow. depinde de lemn .........Marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
- Pisic
- Membru al forumului
Salut din nou!...reinviez topicul asta...,deci dupa laminat,dupa holmegaard am ajuns la recurve
.Am facut bratele dintr-un salcam ,au 90 de cm si vreau sa le las sa se usuce,dar nu stiu cum sa fac,ca am auzit ca lemnul se curbeaza cand se usuca,sa le leg bine de o scandura dreapta sau cum sa fac? si mai am o intrebare:sa le curbez acum sau sa le curbez dupa ce se usuca?

-
- Membru al forumului
DAca lemnul e verde poti sa-l curbezi de pe acuma....si o sa fie pe jumatate treaba terminata....numai ai grija ...de ce il legi si sa nu fortezi lemnul prea tare....ar fi bine sa lasi coaja pe el, redu lemnul cate mai aproape de dimensiuni, si lega-l de ceva si baga acuma si reflex in brate( adica fa-le recurve)...
- Pisic
- Membru al forumului
Pai ar fi fost bine sa fac asa,da n-am facut.Bratele sunt gata,trebuie sa le recurvez, sa le finisez (shmirgheluitu') si sa le lipesc deflex,si gata,adica aproape,trebuie sa fac tillerul,bratele nush cat is de uscate,unul avea reflex si l-am pus o noapte la indreptat si o ramas drept,la celalalt mai am de lucrat ca mai are un pic de deflex.
Da,am uitat sa zic ca bratele au niste noduri,n-am taiat fibra pe langa ele,are rost sa le recuvez,va rezista sau se va rupe?
..........Chiar nimeni nu zice nimic aici?
,doar un raspuns micut vreau,la penultima intrebare...
Da,am uitat sa zic ca bratele au niste noduri,n-am taiat fibra pe langa ele,are rost sa le recuvez,va rezista sau se va rupe?
..........Chiar nimeni nu zice nimic aici?

- Pisic
- Membru al forumului
La primul brat i-am bagat recurve,da acuma tre sa il las sa se usuce,si vin cu urmatoarea intrebare:cum sa fac imbinarea bratelor?fac cu taietura in V,sau le las drepte si lipesc peste niste fasii de lemn si matisez bine cu ceva ata de bumbac sau matase,sau fac si cu V si cu fasii si matisat?
Zilele astea pun si pozele cu bratele ca sa vedeti ca nu pun intrebarile degeaba,dar din pacate cu scoala ii cam greu.
Zilele astea pun si pozele cu bratele ca sa vedeti ca nu pun intrebarile degeaba,dar din pacate cu scoala ii cam greu.
-
- Membru al forumului
stai frate putin ca eu nu am inteles pana la urma ce vrei sa faci??? deci ai 2 brate lungi de 90cm?? si vrei sa faci un arc recurve...si vrei sa imbini cele 2 brate la mijloc??? atunci daca vreai asta....poti folosi imbinare in V...sa fie lunga de 10cm pui clei, prinzi cu cleme, si lasi sa se usuce..foarte simplu....numai ca imbinarea trebuie sa fie foarte buna.....taieturile sa fie drepte....ar fi bubne niste poze ca sa inteleg ce vrei sa faci
- Pisic
- Membru al forumului
Deci ai inteles bine,am doua brate de 90 recurvate,si vreau sa le imbin la mijloc,ca is doua bucati diferite,le-am taiat dintr-un lemn de salcam despicat in doua,si acuma vreau sa le imbin ca sa fac arcul,ceva in genu asta \----------->>-----------/,nu eram sigur ca o sa tina,de asta am intrebat,ms Akila.
-
- Membru al forumului
salut...m-am prins pana la urma....mai poti sa faci si un demontabil...eu am niste bucati de astea de nu stiu cand si tot am amanat....se foloseste niste teava ceva...si faci un arc demontabil....dar merge foarte bine si asa....am gasit un adeziv poliuretanic care e foarte bun...ai putea sa-l folosesti....e la praktiker.....is niste recipiente galbene de marime medie asa..costa 90 de mii....merita iti zic...lipeste uper bine....
- Pisic
- Membru al forumului
Sa il lipesc reflex sau deflex?sau drept?,scuzati ca pun atatea intrebari,da ii primu meu arc calumea si nu vreau sa se rupa,ca am lucrat destul de mult la el,si stiti cum ii cand se rupe