niste intrebari(long-bow vs flat-bow?)
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Constanta
- judet:Constanta
- Varsta:17
am vazut ca la unele arcuri coarda se sprijina pe shiah-uri(de ex. la mongole, coreene)
e un avantaj su nu?
e un avantaj su nu?
- Pisic
- Membru al forumului
Re: niste intrebari(long-bow vs flat-bow?)
Alea cu siahuri se indoaie mai tare din cauza siahurilor,daca siahurile ar fii in continuarea bratului,dar drepte,arcul nu s-ar indoi asa de tare.Cand ele sunt fara coarda ele arata ca un C,da' ca sa se poate indoi asa tare sunt facute cu corn si tendon.Cand ii pusa coarda C-ul ala se da peste cap,adica burta va deveni spatele si invers.Un arc de lemn nu rezista la asa flexiune,deaia au tendon si corn (sau in sec 21 se foloseste din ce in ce mai mult fibra de sticla,da' astea nu sunt asa indoite cand sunt fara coarda,sunt putin indoite spre inainte).
Cu siahuri arcul primeste viteza,deoarece el se indoaie mai mult din cauza siahurilor,decat daca ar fii siahurile drepte,in continuarea bratelor,cu cat siahu ii la un unghi mai mare,cu atat mai bine,dar cresc si sansele ca arcul sa se rupa.Sper ca n-am zis vreo porcarie,asa ca il las pe Akila,Edi,Florin sa iti explice mai bine.
Cu siahuri arcul primeste viteza,deoarece el se indoaie mai mult din cauza siahurilor,decat daca ar fii siahurile drepte,in continuarea bratelor,cu cat siahu ii la un unghi mai mare,cu atat mai bine,dar cresc si sansele ca arcul sa se rupa.Sper ca n-am zis vreo porcarie,asa ca il las pe Akila,Edi,Florin sa iti explice mai bine.
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
pisic ai explicat foarte bine
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
Da cam asa e..numai ca burta nu poate deveni spate si nici invers....burta arcului e burta arcului si spatele arcului e spatele arcului...doar ca alea asiatice au un reflex foarte mare si arata asa ca litera C...imi pare rau ca nu se vad pozele cu arcurile respective..eu le vad foarte bine la mine in calc...nu stiu care e problema...
- Pisic
- Membru al forumului
scuzati,vroiam sa zic ca partea interioara ca literei C va deveni partea dinspre tinta cand e pusa coarda,da burta arcului e tot burta arcului,nu se schimba (si nici spatele arcului nu sufera nicio transformare).
- Pisic
- Membru al forumului
http://www.atarn.org/frameindex.htm un site fffoarte frumos,dar din pacate au facut niste schimbari (eu zic ca au complicat siteul,da' acuma,si asa ii bine).Au poze multe cu arcuri asiatice,magyare etc
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
As incerca sa fac un asiatic-reflex din corn.......
Sau un holmegard din frasin...
Oricum viitorul arc as vrea sa aiba 15-20kg ,sa fie relativ scurt(<160cm),si daca se poate self-bow............
pana la vara ma documentez, ma gandesc ,intreb..........deci mai am doua intrebari :mrgreen: :
-la asiatic syahurile trebuie lipite sau pot fi si dintr-o bucata cu arcul (=>self-bow) ?
-un holmegard e mult mai greu de facut decat un flat-bow normal ?
Sper ca nu va supar cu intrebarile........
Sunt genul de om care intreaba de 10 ori inainte sa faca ceva :mrgreen:
Sau un holmegard din frasin...
Oricum viitorul arc as vrea sa aiba 15-20kg ,sa fie relativ scurt(<160cm),si daca se poate self-bow............
pana la vara ma documentez, ma gandesc ,intreb..........deci mai am doua intrebari :mrgreen: :
-la asiatic syahurile trebuie lipite sau pot fi si dintr-o bucata cu arcul (=>self-bow) ?
-un holmegard e mult mai greu de facut decat un flat-bow normal ?
Sper ca nu va supar cu intrebarile........
Sunt genul de om care intreaba de 10 ori inainte sa faca ceva :mrgreen:
-
- Membru al forumului
Salut ..hai sa ne lamurim cu un lucru....arcurile asiatice sunt arcuri compozite..adica lemn-corn-tendon.Este gresit sa spui ca vrei sa faci un arc asiatic din lemn de corn.....poti sa spui ca vrei sa faci un slf-bow care sa aiba asa un aer asiatic....arcul asiatic e arc asiatic si nimic altceva....dacia daca seamana cu renault nu inseamna ca e renault...comparatia e cam aiurea dar cred ca ai inteles ce vreau sa spun.Eu pentru concursul de pe forumul nostru am vrut tot asa sa fac un arc care sa semene cu unul asiatic, numai ca daca ai sa te uiti la titlul topicului ai sa vezi ca am pus " recurve static cu tendon" pentru ca asta si este...nici de cum arc asiatic....chiar daca aduce putin asa a arc asiatic.Asta e una...acuma depsre Holmegaard...este un arc dificil de facut asta daca vrei sa faci unul autentic si nu ceva care sa semene cu un holmegaard..tilleringul de holmegaard este foarte greu de facut si iti trebuie ceva experienta sa-l faci corect si sa nu se rupa arcul.Syiah-urile se lipesc....nu poti sa spui syiah-uri si sa te gandesti la un arc dintr-o singura bucata..(self-bow)...si cu syiah-urile astea treaba nu e asa simpla...daca taieturile nu sunt perfecte, syiah--urile vor sta aiurea...vor fi strambe si rasucite...si nu va iesi nimic..Parerea mea este ca ar trebui sa te limitezi la un flat-bow, care sa aiba 170-175 lungime...nicidecum 160 ca iarasi intri pe camp minat.....si asa o sa inveti ceva...si pe urma poti sa faci si alte chestii....asta e sfatul meu....ar fi cam nasol sa incepi cu un esec....e destul de frustrant cand ti se rupe un arc pe dispozitivul de tillering dupa ce ai frecat la raspa dupa vreo 3 zile...
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Mie imi place foarte mult cum a iesit arcul tau indian,oare din corn sau frasin ar merge designul ala(deflex-reflex) ?
Plus ca mi-ar permite lungimea de arcului de 160cm, ca am la full draw cam 65cm...
Plus ca mi-ar permite lungimea de arcului de 160cm, ca am la full draw cam 65cm...
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...
- Neacsu Ionut
- Constructor de arcuri
Mie imi place foarte mult cum a iesit arcul tau indian,oare din corn sau frasin ar merge designul ala(deflex-reflex) ?