Arcul iubitei
-
- Membru al forumului
De unde ai cumparat rola de fibra de sticla,ca as vrea si eu sa cumpart dar nu stiu de unde.
-
- Membru al forumului
Raspunsuri
Iata cateva raspunsuri la intrebari:
-Inca nu sunt sigur cum e mai bine pentru mine sa prind bratele, si mi-e un pic teama de pasu asta ca trebuie multa precizie, lucru la care nu excelez. Nu m-am hotarat inca nici cum o sa arate dispozitivul de prindere. Ma mai gandesc.
-Fibra dinaia ar trebui sa gasesti usor la magazine gen practiker, ce vand dinastea: materiale de finisaj, tot felu de scule, diferite feluri de plase, metale.
-Rasina e poliesterica, epoxidica nu am gasit in cantitati mari, numai dinaia in seringi. Am lucrat si cu dinaia din seringa, si mi se par proprietatile fizice dupa intarire cam la fel, rasina ce am folosit-o e de buna calitate, transparenta si dupa intarire. Daca nu tine, incerc alta varianta, pana reusesc.
-Inca nu sunt sigur cum e mai bine pentru mine sa prind bratele, si mi-e un pic teama de pasu asta ca trebuie multa precizie, lucru la care nu excelez. Nu m-am hotarat inca nici cum o sa arate dispozitivul de prindere. Ma mai gandesc.
-Fibra dinaia ar trebui sa gasesti usor la magazine gen practiker, ce vand dinastea: materiale de finisaj, tot felu de scule, diferite feluri de plase, metale.
-Rasina e poliesterica, epoxidica nu am gasit in cantitati mari, numai dinaia in seringi. Am lucrat si cu dinaia din seringa, si mi se par proprietatile fizice dupa intarire cam la fel, rasina ce am folosit-o e de buna calitate, transparenta si dupa intarire. Daca nu tine, incerc alta varianta, pana reusesc.
-
- Membru al forumului
Re: Arcul iubitei
Ca batele sa fier demontabile, este o piesa compusa din doua elemente:un surub( e drept, facut anume) si un element care se fixeaza in maner.Astia de dincolo scriu pe forumuri ca le iau din magazine gen Praktiker, Brocostore, dar la noi nu le-am vazut. Te-am intrebat pentru ca si eu caut, dar nu le-am gasit.Daca vezi pe undeva, da un semn.Daca vrei,caut o imagine cu ele.
Pentru ca tot e vorba de arcul iubitei, sa va arat si eu arcul (un flat) care l-am facut pentru nervasta-mea si l-am incercat saptamana trecuta.Are cca 40#, lungime 62" si vad ca merge bine, este foarte usor manevrabil

Pentru ca tot e vorba de arcul iubitei, sa va arat si eu arcul (un flat) care l-am facut pentru nervasta-mea si l-am incercat saptamana trecuta.Are cca 40#, lungime 62" si vad ca merge bine, este foarte usor manevrabil

-
- Membru al forumului
Ma refer la asta:

Eu am vazut piesele intr-un prospect la Mr Bricolage ,dar de cate ori am fost acolo nu le-am gasit.Daca le vezi pe undeva, repet, da un semn!

Eu am vazut piesele intr-un prospect la Mr Bricolage ,dar de cate ori am fost acolo nu le-am gasit.Daca le vezi pe undeva, repet, da un semn!
-
- Membru al forumului
Brate fisurate
Pentru ca am vorbit despre postarea si a esecurilor... am mai avut unul, bratele nu mi-au iesit. Prima data am pus bratu, dupa ce s-a uscat rasina bine bineinteles, pe masa asa cu un capat, l-am tinut bine cu mana si pe celalalt capat am atarnat incet o sticla cu apa de 6 litri, s-a indoit foarte fain bratu, asa cum speram, si avea forma aia faina de recurve, si nu s-a intamplat nimic rau, bratu putea suporta greutatea sticlei, deci am fost multumit si de forta bratului. Dupa aceea am vrut sa vad daca rezista bine la indoire, ca sa nu finisez tot si dupa aceea sa se rupa. Iata ce s-a intamplat:

Ce nu sunt sigur inca e care e motivul, sau poate ca sunt mai multe, ma gandesc ori ca rasina nu e buna, ori ca am pus prea multa rasina si prea putina fibra, ori ca fibra a fost dinaceea cum v-am aratat si nu fire puse in lungime. Sau poate ca e o combinatie a acestor factori. M-as bucura sa aflu parerea voastra sa nu se mai repete la viitoarele brate. Bininteles ca nu ma dau batut pana nu reusesc, dar de data asta cer parerea voastra inainte. Si oare ar fi mai bine sa folosesc mai multe laminate de lemn mai subtiri si sa pun rasina doar intre ele ? Procedeul cu punerea fibrei pe o sticla, uscare, si apoi lipirea ei pe lemn, nu stiu de ce nu mi se pare ca o sa reusesc asa. As incerca mai degraba sa pun mai multe straturi de lemn, 3 sa zic, unul in mijloc, apoi doua straturi de fibra dinaia din fire, de o parte si de alta, apoi alte doua laminate peste straturile astea de fibra si strans totul bine impreuna, apoi la uscat cateva zile. Astfel ma gandesc ca ar rezulta un strat cu mai putina rasina ca la acesta. O alta cauza ar putea fi si ca am pus un strat prea gros, am pus de trei ori pe bratele astea pe fata, deci trei straturi de fibra cu rasina, dupa fiecare aplicare am asteptat sa se intareasca aproape complect inainte de aplicarea unui nou strat. Dar a iesit cam de 1.5 mm stratul final. Nu stiu cum sa procedez. Cineva mi-a spus ca as putea sa folosesc lemn de furnir pentru laminare, numai ca nici nu stiu unde sa mai gasesc asa ceva.
Astept ajutorul vostru.

Ce nu sunt sigur inca e care e motivul, sau poate ca sunt mai multe, ma gandesc ori ca rasina nu e buna, ori ca am pus prea multa rasina si prea putina fibra, ori ca fibra a fost dinaceea cum v-am aratat si nu fire puse in lungime. Sau poate ca e o combinatie a acestor factori. M-as bucura sa aflu parerea voastra sa nu se mai repete la viitoarele brate. Bininteles ca nu ma dau batut pana nu reusesc, dar de data asta cer parerea voastra inainte. Si oare ar fi mai bine sa folosesc mai multe laminate de lemn mai subtiri si sa pun rasina doar intre ele ? Procedeul cu punerea fibrei pe o sticla, uscare, si apoi lipirea ei pe lemn, nu stiu de ce nu mi se pare ca o sa reusesc asa. As incerca mai degraba sa pun mai multe straturi de lemn, 3 sa zic, unul in mijloc, apoi doua straturi de fibra dinaia din fire, de o parte si de alta, apoi alte doua laminate peste straturile astea de fibra si strans totul bine impreuna, apoi la uscat cateva zile. Astfel ma gandesc ca ar rezulta un strat cu mai putina rasina ca la acesta. O alta cauza ar putea fi si ca am pus un strat prea gros, am pus de trei ori pe bratele astea pe fata, deci trei straturi de fibra cu rasina, dupa fiecare aplicare am asteptat sa se intareasca aproape complect inainte de aplicarea unui nou strat. Dar a iesit cam de 1.5 mm stratul final. Nu stiu cum sa procedez. Cineva mi-a spus ca as putea sa folosesc lemn de furnir pentru laminare, numai ca nici nu stiu unde sa mai gasesc asa ceva.
Astept ajutorul vostru.
-
- Membru al forumului
Prinderea
Nu are sens sa imi bat capul inca cu mecanismul de prindere pentru ca nu am ce prinde inca. Dar ceva in genul ala m-am gandit si eu, cu surub pe interior si pe exterior. Mai trebuie sa fie ceva care sa tina bratul sa nu se duca intr-o parte sau alta, ca in jurul unui singur surub bratul se poate roti, am vazut ca unii mai pun o tija infipta in maner, si bratul mai are o gaura in afara de cea pentru surub, care se potriveste in aceasta tija, pentru mentinerea directiei.
-
- Membru al forumului
Hmmmm....imi pare rau pentru ce s-a intamplat, dar Florin te-a avertizat ca asa o sa se intample....eu din pacate la rasini nu ma pricep pentru ca nu am facut inca arcuri laminate....ce pot totusi sa-i spun e ca ce ti s-a intamplat nu e de la banda aia de fibra de sticla....iti amintesti ca iti spuneam ca am incercat si eu treaba asta cu rola aia de fibra de sticla, nunai ca eu am lipit-o cu clei de oase .Lemnul era cam de 4 cm latime si era gros tot asa de vreo 4 mm sa zic...era o fasie subtire ramasa de la un arc pe care l-am decupat..eiii...vreau sa-ti zic ca s-a lipit foarte bine cu cleiul ala de oase si am fortat eu lamela aia de lemn pana s-a rupt...nici nu am avut rabdare sa las cleiul sa se usuce vreo saptamana asa....a 3-a zi am curbat fasia cat am putut de tare...si nu era nici egala ca si grosime si a cedat dintr-un loc de unde era mai subtire..ideea e ca a mers lipita cu clei de oase..acuma sincer eu nu prea te inteleg pe tine de ce complici atat de mult cu arcul asta...se poate face foarte bine un arc de genu asta..demontabil...si cu brate doar din lemn....eu unul asa as face...treaba asta cu laminatele e complicata si ai nevoie de materiale...nu prea merge cu improvizatii de genu asta....e mult mai bine sa faci cu ce ai....si sa fie ceva sigur...nu sa stai cu frica in san ca se rupe sau ca rasina nu e buna ,,etc...asta e parerea mea...ai putea incerca sa faci bratele dintr-o bucata si sa fie putin mai lungi ca sa reziste...acuma sincer sa fiu mie si unghiuirile manerului mi se par cam mari parca...dar aici nu pot sti chiar sigur, ca iar e ceva ce nu am mai facut...in schimb ma uitam asa la poza aia cu bratele puse langa maner doar asa de forma si ma uit ca distanta de la maner pana pe unde ar trebui sa vina coarda e cam mare..ai senzatia ca deja arcul ar avea coarda pe el....cand il mai strunesti sa-i pui si coarda cred ca o sa fie cam mare distanta de la maner la coarda.
-
- Membru al forumului
Din poza asta :

pare ca s-a crapat la o limita unde lemnul are culori diferite.Nu cumva era bratul facut din o bucata care cuprindea si duramen si lemn de crestere? Pentru ca in cazul asta, trebuie sa nu folosesti partea cu lemn de crestere care este fragil.

pare ca s-a crapat la o limita unde lemnul are culori diferite.Nu cumva era bratul facut din o bucata care cuprindea si duramen si lemn de crestere? Pentru ca in cazul asta, trebuie sa nu folosesti partea cu lemn de crestere care este fragil.
-
- Membru al forumului
sal...eu zic sa mergi pe brate simple....parerea mea...
-
- Membru al forumului
Materiale prindere
Le-as face simple, dar... doua lucruri nu-mi plac la cele simple, sunt mai lungi, si nu-si pastreaza la fel de bine curbura in timp. Oricum, m-am chinuit atata sa fac rost de rasina asta, nu ma las pana nu iasa ceva. Acuma ma gandesc sa prind bratele astea asa cum sunt fisurate si nefinisate, doar asa sa-mi fac pofta de a mai face altele mai bune. Azi am luat ceva materiale cu care sa prind bratele. Din pacate nu am gasit asa cu filet si pe interior si pe exterior, in schimb am gasit cu filet interior de 8 un diblu metalic de alama de prins in beton, arata foarte fain, si nu prea am chef acuma sa postez poza, poate dupa ce il prind, sper sa nu fie un alt esec, mi-e teama numai sa nu iasa din lemn, dar planuiesc sa bag si niste lipici pe langa faptu ca e dinala ce se deschide in capat si are suprafata neregulata.