Salut
dupa scoarta si aspectul general si eu zic ca e salcam....acum 2 chestii mi se par un pic ciudate...
in primul rand culoarea, care ar fi fost mai normal sa fie spre orange-maroniu, sau in orice caz ceva mai calda la un lemn uscat...acum poate nici in poze nu se vede asa bine....de cat timp ai lemnul? e uscat?
iar al doilea lucru e raportul dintre sapwood si hardwood....din cate am mai observat la salcam ar trebui sa fie cam 1 maxim 2 cm de lemn alb, si restul galben-orange-maro(cu cat e mai uscat culoarea se inchide si se face din ce in ce mai calda)....iar la tine raportul e cam de jumate jumate...cam aiurea pt ca lemnul alb trebuie dat jos...oricum, e posibil sa fi fost un salcam foarte tanar, si atunci s-ar justifica si atata lemn alb si culoarea....
pe viitor incearca sa gaseti busteni cu diametru mai mare...ca sa iti ramana mai mult material dupa ce dai jos lemnul alb.....il despici in 4-8 sau chiar 16 bucati......asa o sa ai si mai multe bucati din care sa alegi, si inele mai bune, si densitate mai mare a lemnului... ;)
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...