adezivi
- cristiflorin
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::cluj
- judet:Cluj
- Varsta:31
Am citit pe un site ca pentru lipirea tendoanelor sau a pieii netabacite (rawhide) pe spatele arcurilor, se poate folosi, in lipsa cleiului de piele, gelatina Konx, un produs folosit in domeniul alimentar, care s-ar putea procura usor de la supermarket. Inca nu stiu exact cum se procedeaza (trebuie 4 plicuri la o cana de apa fierbinte), dar se zice ca mai usor decit cu cleiul, si e inodora.
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
adezivi
cristi am gasit modul de preparare pe un site al lutierilor numit http://www.frets.com dai scrol in jos pina la tips and triks .hide glue in your kithen ,si citesti acolo cum si ce fel.eu nu stiu sa bag aici legatura directa.lutieri folosesc clei din gelatina la instrumente daca rezista la vibratia lor ,rezista si la arc
Last edited by anasazzy on 02 Dec 2007, 17:32, edited 1 time in total.
- anasazzy
- Constructor de arcuri
-
- Membru al forumului
-
- Membru al forumului
Re: adezivi
Salut...stau si ma gandesc....cred ca sunt singurul pe care nu-l deranjeaza mirosul de cleai de oase :? ...adica na..miroase asa ce sa zic..dar chiar nu ma deranjeaza...iar gelatina am folosit si eu...si aia nu-mi miroase deloc....e la fel de buna ca si cleiul de oase doar ca iesi mai scump la pliculete de alea decat daca gasesti clei de cumparat si iei o punga.
- anasazzy
- Constructor de arcuri
asta pentru ca esti mai norocos decit noi, tu ai propria camera in care tiai facut atelier .eu depind de starea de spirit a femeilor, sa pot lucra in bucatarie .cit despre miros sint obijnuit sa-il inhalez , fabrica de clei protan este la 5-7 km de casa mea .cind bate vintul de acolo abia poti respira pe afara.asadaca pot folosi ceva similar fara miros chiar daca mai scump il aleg din toata inima...........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
salut....din pacate nu am camera mea de lucru, dar am o sotie intelegatoare....am un living cu tot cu bucatarie asa ca iti dai seama...mirosul se duce peste tot , cat si praful cand lucrez...sper ca poate la vara imi fac un atelier afara...am totusi un avantaj..stau la casa..si un pic de loc pentru o magazie de 3pe3...in rest lucrez in casa...repet..noroc ca am o sotie super intelegatoare ....chestia cu cleiul asta e in felul urmator....am citit inainte de a-l folosi cate ceva depsre el, si toata lumea spunea despre cat de tare miroase, si imi facusem deja o impresie super nasoala, si ma asteptam sa miroasa ingrozitor...si cand am venit acasa si l-am preparat, tot asteptam sa simt acel miros ingrozitor, dar ciudat..nu mi s-a parut asa ingrozitor..probabil ca daca nu as fi citit despre el inainte desre cat de tare miroase si as fi avut surpriza sa constat ca miroase cam urat, probabil ca as fi spus si eu ca miroase super nasol...
-
- Membru al forumului
salut....din pacate nu am camera mea de lucru, dar am o sotie intelegatoare....am un living cu tot cu bucatarie asa ca iti dai seama...mirosul se duce peste tot , cat si praful cand lucrez...sper ca poate la vara imi fac un atelier afara...am totusi un avantaj..stau la casa..si un pic de loc pentru o magazie de 3pe3...in rest lucrez in casa...repet..noroc ca am o sotie super intelegatoare ....chestia cu cleiul asta e in felul urmator....am citit inainte de a-l folosi cate ceva depsre el, si toata lumea spunea despre cat de tare miroase, si imi facusem deja o impresie super nasoala, si ma asteptam sa miroasa ingrozitor...si cand am venit acasa si l-am preparat, tot asteptam sa simt acel miros ingrozitor, dar ciudat..nu mi s-a parut asa ingrozitor..probabil ca daca nu as fi citit despre el inainte desre cat de tare miroase si as fi avut surpriza sa constat ca miroase cam urat, probabil ca as fi spus si eu ca miroase super nasol...
- anasazzy
- Constructor de arcuri
chiar esti norocos :lol: mama si prietena mea ma dau afara :mrgreen: .chiar si cu sagetile si prenandezul nu pute asa mult dupa utilizare :lol: ,cleiul de oase persista chiar si cu usi -ferestre deschise larg.sotia ta este comoara la casa arcarului
......acum trebuie sa plec, ma duc sa trag ceva sageti in parc ca sa topit zapada........marian
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
mmm...slabut slabut....parca tot cleiul e campion :lol: la mirosuri nasoale....sau ar mai fi ceva.... niste picioare de vita ....cand le scoti tendoanele...e ceva miros acolo...se apropie destul de mult de clei... :lol: