Fasiile de corn, cele mai bune , se obtin din exteriorul cornului. Mai intai cureti denivelarile , il trasezi la cota minima de 7 mm si apoi il tai. ( astfel poti sa gresesti cu 2 -3 mm.) Daca ai cornul gros in continut , atunci poti sa scoti doua taieri din acelasi plan. Fasia din prima taiere este mai lunga iar a doua, obtinuta dinspre varf , mai scurta.
Abia dupa ce ai taiat fasiile de pe exterior, valorifici lateralul cornului ; de acolo se obtin coarne fara reflex natural , inferioare calitativ. Ele nu se mai pot indreapta stanga sau dreapta , ci numai in reflex. Deci, pui un sablon si tai in lungimea maxima care ti o dicteaza curba cornului. La unele coarne, ( bivolita) lateralele sunt mai lungi decat cee din exterior , insa coarnele de bivolita au dezavantajul fata de primele , ca nu au reflex natural si sunt mai moi.
O sa incerc sa i gasesc o percehe fasiei din poza a doua ; Imi pare ca ai taiat o corect. deocamdata nu am.
Din cauza ca n am curatat corect valurile pe un corn , incercand sa obtin doua taieri de pe lateral ,recent am stricat un arc. Nu s a rupt si nici nu s a delaminat, dar mi se indoaie sub un unghi ascutit de la o denivelare... Voi incerca sa reuc din tiler puterea arcului , pana cand o sa se indoaie egal.