Dupa experienta neplacuta cu incercarea de a face un nou longbow, m-am hotarat sa am mai multa rabdare si sa fac ceva nou pentru mine: un arc recurv laminat, take down pentru prietena mea. E un proiect ambitios pentru mine, si sper ca ce postez aici sa va inspire si pe voi sa va depasiti limitele si sa prindeti curaj sa faceti proiecte mai indraznete. Si destula vorbarie, sunt sigur ca asteptati poze, eu asta apreciez cel mai mult pe forumu asta.
Am inceput cu manerul. M-am inspirat dintr-o poza gasita pe internet pentru forma, dar nu am facut exact cum era poza, am fost foarte incantat de cum a iesit, de pana acum mi se pare cel mai fain maner ce l-am facut vreodata. Am desenat cu creionul forma, am facut si masuratori, apoi am taiat forma initiala cu masina electrica de taiat vertical. Am folosit dupa aceea raspeluri, unul patrat, unul semirotund si unul rotund ca sa-i dau o forma asa mai rotunjita. Manerul e gandit pentru stangaci. Cele doua parti drepte sunt locul unde vor veni prinse bratele.

Apoi am inceput lucrul la brate. Asta a fost ceva inedit, pentru ca ideea mea a fost sa le fac curbate ceea ce nu am mai facut, si in acelasi timp laminate cu fibra de sticla, ceea ce de asemenea nu am mai facut. Prima data am pregatit doua felii de lemn din stejar care vor fi inima bratului. Feliile sunt mult mai groase in capatul in care vor veni prinse de manerul arcului, cu un mic fadeout.

Si am folosit mult scula asta ca sa fac lamele astea doua. Asta m-a scutit de multa traspiratie, in schimb vecinii au avut parte de un mic concert ca face mult zgomot masinaria asta care nici nu stiu cum se numeste.