cum pot calcula taria unui arc?

Materiale si tehnica folosite pentru a construi un arc....

Post Reply
viezure
Membru al forumului
Membru al forumului
cum pot calcula taria unui arc?

Post by viezure » 22 Apr 2008, 11:58

salutare,

spuneti-mi si mie cum pot calcula taria unui arc in pounds sau kg daca aveti idee?

numai bine,

Neacsu Ionut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Constanta
judet:Constanta
Varsta:17

Re: cum pot calcula taria unui arc?

Post by Neacsu Ionut » 22 Apr 2008, 12:28

o metoda "primitiva" :legi de coarda greutati(bidoane cu apa, sau ce gasesti prin casa dar sa le stii greutatea exact)
masori cat se intinde arcul si daca mai are pana la full-draw mai adaugi greutati
forta arcului in kg este greutatea pe care "o tine"la intinderea maxima
de ex:
legam 2 bidoane de 5 litri-arcul se intinde 40 cm
mai adaugam un 2 bidoane si se intinde la 65cm
inca unu si ajunge la full draw 70cm
in concluzie 5x5=25kg

o metoda "moderna" : iti cumperi un cantar de mana, de ala cu carlig,agati coarda de carlig, il intinzi la full-draw si vezi cate kg are... :P :P
To know is to know that you know nothing. That is the true meaning of knowledge...

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 22 Apr 2008, 14:14

foarte tare dar ma intreb cum pot unii sa armeze un arc de 75 kg :D cptr ca asta presupune sa poti ridica 75 kg cu o singura mana...e ceva de speriat :D(e cineva pe forum care are forta necesara ptr a arma un astfel de arc?)

merci mult ptr info,

numai bine,

Greenarrow
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Greenarrow » 22 Apr 2008, 14:51

Din cate stiu eu in general o forta asa de mare au ELB-urile si arcurile composite,gen cele asiatice.Daca o sa cauti pe net pe youtube,english archery sau long bow sau ceva de genu o sa ai sansa sa gasesti filmulete cu tipi care trag cu ELB-uri si o sa vezi ca exista o tehnica speciala....ei isi folosesc foarte mult muschii spatelui, nu in special ai bratelor.Parerea mea e ca si un arcasi mediu care exerseaza,poate ajunge la performante mai deosebite.

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 22 Apr 2008, 23:53

Pentru a intinde un arc asa greu....nu e nevoie sa ai muschii lui Arnold...e vorba de antrenament specific....te tendoane in primul rand care trebuie sa se invete cu miscarea si cu forta respectiva....arcasii care intind astfel de arcuri o sa vedeti ca arata perfect normal....e vorba de ani de antrenament unde s-au folosit arcuri din ce in ce mai tari..ca sa masori taria unui arc, cumpara-ti un cantar de ala de pescarie cu arc, si fa-ti un sistem pe care sa pui arcul si ai sa vezi cate kg forta are...

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 23 Apr 2008, 12:01

Plus greutatea arcului..........daca nu ma insel cumva?

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 23 Apr 2008, 13:53

salutare,

am sa incer metodele aste ade indata ce arcul va figata,sper sa fie f puternic cel putin asa ar trebui ;)

numai bine,

Post Reply