tinta de paie

Tolbe, tinte, protectii...
Post Reply
edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35
tinta de paie

Post by edwaits » 27 May 2008, 19:35

cineva de pe forum m-a rugat sa pun o poza cu tinta
inca nu am reusit sa ma descurc cu ubuntu
dar un prieten de al meu a facut ceva poze la ultima iesire.....................aici se vede cel mai ok tinta..................sper sa-i fie de folos
nu cred ca e f greu de confectionat.............cei care fac presuri de paie ar putea sa reproduca una

Image
kazuki tomokawa

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: tinta de paie

Post by akila » 27 May 2008, 19:56

salut.....ce faina e...super.......cat e de groasa???ca nu imi mai aduc aminte... 4 cm parca???si banuiesc ca nu raman gauri in ea sau faze de genu asta.....

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 27 May 2008, 20:07

acu masor
am masurat exact................grosime 6 cm si diametrul 65
eun sul de paie si dupa aia invartit ca o spirala sau o cochilie de melc
gauri nu raman decat la sagetile cu vf medieval ca alea taie paiele.................la astea tip bullet nu se vede gaura
de la 20 m cu un arc de 40# nu intra sageata decat pana la jumate
kazuki tomokawa

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Post by dady » 27 May 2008, 22:58

foarte faina, daca mai si lucreaza bine si e sti multumit e super ok. eu m-am gandit in ultima vreme la o tinta rotunda din carton, mai am una, aia mica ce e pusa la intalniri de 50x50 da' vreau sa incerc si una de diametru 40 si sa fie rotunda, din bucati de carton cat de lungi, de latime 10-15 cm si tot asa in spirala, acu ma gandesc la sistemu de prindere al cartonului... poate are cineva vo idee sa ma ajute.

cat mai multe sageti in tinta ta de paie ;)

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 27 May 2008, 23:12

hmmmm....la rotund zici din carton...e un pic mai nasol...dar cred ca ai putea rasuci bucata cu bucata si sa le lipesti cumva, si pe urma tot cresti tinta ca pe un bulgare de zapada....si lipesti cartonul unul de altul....iar la urma sa ai grija la mijloc sa nu ramana gol..umpli cu ceva acolo..tot carton...si pe urma vezi tu cum o prinzi....ai putea-o lega cumva...oricum e mai bine sa fie patrata tinta facuta din carton....cum a facut-o Florin pe aia a lui...

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 27 May 2008, 23:23

pai tinta asta care o am e din bucati puse una peste alta si e atrata (50x50), e exact ca a lui Florin doar ca la jumate, adica a lui e 1mx1mx30cm. dar vreau sa incerc una rotunda. M-am gandit sa lec cartoanele cu banda adeziva ca si cum ar fi o singura fasie. Nu am inteles la ce gauri te referi, unde ar putea aparea gauri? La sfarsit ma gandeam sa o leg ori cu 2 inele de sarma ori tabla, oi vedea eu. Ma mai gandeam sa dau cu ceva vopsea pe cartoane inainte sa le pun sa iasa inele de diferite culori, is doar idei, vom vedea ce v-a iesi in practica... imi doresc mult succes =))

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 28 May 2008, 00:00

Eu ma gandeam asa....iei fasii de carton late de sa zic 30cm si lungi de cat se poate.....cu cat mai lungi cu ata mai bine si mai usor....si incepi si faci sul prima fasie de carton.....si tot facand-o sul asa, ea incepe si se ingroasa.... ca sa stea mai bine ai putea sa pui si niste lipici ceva si dupa ce ai terminat cu prima fasie, treci la a 2-a si faci sul peste asta deja facuta sul.....si tot asa pana iti iese o tinta rotunda, cu ce diametru vrei tu, si groasa de 30cm sa zic...sau poti sa o faci de 25 cm ca e suficient ma gandesc...gaura aia de care ziceam eu ar iesi fix in mijloc... in momentul in care faci sul prima fasie de carton....e destul de greu sa o pliezi foarte foarte strans incat sa nu ramana gol....nu stiu daca m-am facut inteles....oricum era doar o idee....numai ca trebuie pus ceva acolo in mijloc sa nu treaca sageata prin tinta...poate reusesti sa o faci sul foarte strans si atunci la mijloc nu mai ramane gol.... ..iar daca folosesti lipici....aracet ma gandesc, la final cartoanele stau lipite unul de altul...mai trebuie doar cum ai zis tu...eva sarma sa o legi cumva de un trepied si gata....UN alt material care mie mi se pare super pentru tinta....e folia asta care se pune sub parchet... se gaseste si groasa de 1 cm cred.UN sul de ala are diametru cam de 35 cm, si lungime cam de 120cm parca....nu mai retin chiar exact... oricum....daca are 120cm lungime....ar merge taiat in 4....si ar iesi 4 bucati de sul late de 30cm..... toate aceste 4 bucati daca le faci sul impreuna, iese o tinta cu un diametru destul de mare, si o latime de 30cm...mai trebuie doar niste banda de aia super tape... sa le tina strans facute sul, si gata....avantajul e ca sagetile ies foarte usor din tinta, si tinta e usoara, si un sul de ala e cam 40 ron, daca nu ma insel....nici nu raman gauri in materialul ala...e super....ma bate gandul sa-mi fac si eu una asa....sincer nu mai retin daca e chiar 40 de ron....dar oricum merita.... pai din 2 suluri de alea lungi de 120cm, iese ditamai tinta.....pentru cine sta la curte sau are masina sa o transporte eu zic ca e super faina...

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 28 May 2008, 00:19

Exact....ca si cum strangi un sac de dormit......la fel si cu cartoanele.......iar de fixat se gaseste cumva o solutie...legata cu sfoara sau sarma de un trepied...dar asta cu folia asta e chiar faina treaba....si cu izopren e fain...dar e cam scump....oricum e o idee..se poate face si mai mica...in functie de cat vrea fiecare...

dady
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by dady » 28 May 2008, 00:20

da, asta e ideea, acu' scopul meu e sa-mi fac o tinta care sa o pot pune pe spate (nu pt a fi o tinta mobila) ca un rucsac, sa nu fie mare si nici grea. tinta ce o am are latime de 15cm, nu a trecut nici o sa geata prin ea si de aceea ziceam ca as vrea sa fac una de diametru 40cm.
Acu am o propunere, hai sa facem fiecare cate una, akila din folie de parket, osmiu din izopren si eu fac din carton si vedem ce iese ;). acuma dimensiunile si le face fiecare cum vrea. deja avem una de paie deci sa vedem cum sunt si celelalte materiale ;).

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 28 May 2008, 00:24

da faina ideea....numai ca eu am niste carton pe acasa, si ma gandeam sa-l folosesc la o tinta daca tot il am...chestia e ca nu stiu daca am suficient, oricum din folie de aia cu siguranta o sa fac una...cand o sa fie gata o sa pun poze cu siguranta....deocamdata nu prea pot lucra mai nimic ca am ceva spectacole si nu am timp....

Post Reply