Pentru cei care nu stiu voi incerca sa va explic in ce consta aceasta arma...e formata din 2 sau mai multe greutati...legate intre ele...bolas-ul se tine de una dintre greutati si se invarte deasupra capului... se arunca astfel incat in zbor sa se desfaca si sa se roteasca(seamana cu elice de elicopter)...cand intalneste un obstacol se incolaceste in jurul lui...se folosea la vanatoare de cai salbatici,antilope,struti,iepuri,etc...a fost ''inventat'' de amerindieni,eskimosi...preluat apoi si de albi...de cowboy si gauchos....bolas-ul,alaturi de lasou...era o arma care nu ranea vanatul,ci doar il imobiliza...
Eu am sa facut unul,asa ca m-am gandit sa fac un mic ghid de constructie pentru cei interesati...
Am folosit cordelina de 4mm pentru corzi(oranj pt a o gasi usor in iarba)...am optat pentru cordelina deoarece este foarte rezistenta la uzura...pentru greutati am folosit plumbi de pescuit de 55g...

se indeparteaza ''urechea'' plumbului si se slefuieste putin cu smirghel...

apoi am folosit nodul Monkey Fist ( http://en.wikipedia.org/wiki/Monkey_fist ) pentru capete...nodul acesta este gol pe dinauntru...asa ca l-am ''umplut'' cu plumb...dupa ce am strans aproape de tot nodul in jurul plumbului capetul mai scurt l-am bagat in interiorul nodului...

apoi se strange cat mai tare nodul (cu mana,cu dintii,cu patentul

acum avem toate partile componente:

apoi se inoada corzile la capatul opus greutatilor...si asa arata bolas-ul terminat:

sper ca va folosi cuiva acest ghid...toate cele bune...
Ionut