Primul cutit forjat.

Marochinarie, sculptura, turnatorie, calarie, x-ie
akila
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Primul cutit forjat.

Post by akila » 15 Nov 2009, 23:32

M-am gandit deja Edi.....am gasit si niste poze....pai in mod sigur o sa incerc si asa ceva la un moment dat....offf..am asa de multe de incercat si de facut....nu am uitat nici de long bow-ul ala de razboi sa stii... ;) ....o sa-l fac pana la urma...chiar daca o sa mai dureze un pic...

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 16 Nov 2009, 01:01

Eu am rabdare.Stiu ca din mina ta nu poate iesi decit ceva bun.

matei
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by matei » 19 Nov 2009, 12:13

frumos, Akila - acu est pe calea cea buna, esti pierdut, nu mai e cale de intoarcere, virusul e bine instalat :)
eu daca n-ar fi partea de forjat, nu cred ca as face cutite, forjatul da dependenta, e partea magica din proces. aista-i faza la care ai cel mi intim contact si dialog cu materialul - il formezi si tu pe el dar si el ar un cuvint de spus, e putin altfel decit a decupa dintr-o platbanda. asta nu inseamna ca dispretuiesc stock-removalul ci formarea prin forjare mi se potriveste mie si e o satisfactie in sine pe care n-as avea-o altfel.

daca-i bine recopt dupa forjare, n-ar trebui sa ai probleme cu gauri, pilit, si alte prelucrari. in mod normal n-ar trebui sa ajungi cu calirea la miner din mai multe motive.

apropo de falx: Image

Image

Image

akila
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by akila » 19 Nov 2009, 12:52

Sal....apoi sa stii ca asa e cu forjatu .....imi place la nebunie partea aia cu ciocanitu, si cu formatu lamei, etc....de mic am fost atras de chestia asta....mi se parea super fain, cum se poate modela o bucata de fier, inrosind-o in foc, si luand-o la ciocan....numai ca abia acuma m-am decis sa incerc si eu sa vad cum e....imi place foarte tare....in schimb partea cealalta, unde trebuie sa ascuti cutitul, unghiuri, etc, acolo sincer ma cam plictisesc.. :d..
PS....cunosc scula care mi-ai aratat-o in poze.....de altfel am vazut si ce lucrezi tu....si am ramas impresionat sincer...ai o mana de aur... <):)
Last edited by akila on 19 Nov 2009, 12:55, edited 1 time in total.

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 24 Nov 2009, 09:54

Jay Fisher: Knife Maker, Artist, Photographer, Writer;
http://www.jayfisher.com/

Un site de pe care nu m-am dezlipit citeva zile. Am aflat o gramada de informatii despre materiale si tehnici de construit cutite. Pacat ca nu am loc si timp sa ma apuc de asa ceva :( .
Silence is golden and Duct Tape is silver.

Post Reply