Primul cutit forjat.
-
- Membru al forumului
M-am gandit deja Edi.....am gasit si niste poze....pai in mod sigur o sa incerc si asa ceva la un moment dat....offf..am asa de multe de incercat si de facut....nu am uitat nici de long bow-ul ala de razboi sa stii... ;) ....o sa-l fac pana la urma...chiar daca o sa mai dureze un pic...
-
- Membru al forumului
Re: Primul cutit forjat.
Eu am rabdare.Stiu ca din mina ta nu poate iesi decit ceva bun.
-
- Membru al forumului
frumos, Akila - acu est pe calea cea buna, esti pierdut, nu mai e cale de intoarcere, virusul e bine instalat 
eu daca n-ar fi partea de forjat, nu cred ca as face cutite, forjatul da dependenta, e partea magica din proces. aista-i faza la care ai cel mi intim contact si dialog cu materialul - il formezi si tu pe el dar si el ar un cuvint de spus, e putin altfel decit a decupa dintr-o platbanda. asta nu inseamna ca dispretuiesc stock-removalul ci formarea prin forjare mi se potriveste mie si e o satisfactie in sine pe care n-as avea-o altfel.
daca-i bine recopt dupa forjare, n-ar trebui sa ai probleme cu gauri, pilit, si alte prelucrari. in mod normal n-ar trebui sa ajungi cu calirea la miner din mai multe motive.
apropo de falx:

eu daca n-ar fi partea de forjat, nu cred ca as face cutite, forjatul da dependenta, e partea magica din proces. aista-i faza la care ai cel mi intim contact si dialog cu materialul - il formezi si tu pe el dar si el ar un cuvint de spus, e putin altfel decit a decupa dintr-o platbanda. asta nu inseamna ca dispretuiesc stock-removalul ci formarea prin forjare mi se potriveste mie si e o satisfactie in sine pe care n-as avea-o altfel.
daca-i bine recopt dupa forjare, n-ar trebui sa ai probleme cu gauri, pilit, si alte prelucrari. in mod normal n-ar trebui sa ajungi cu calirea la miner din mai multe motive.
apropo de falx:

-
- Membru al forumului
Sal....apoi sa stii ca asa e cu forjatu .....imi place la nebunie partea aia cu ciocanitu, si cu formatu lamei, etc....de mic am fost atras de chestia asta....mi se parea super fain, cum se poate modela o bucata de fier, inrosind-o in foc, si luand-o la ciocan....numai ca abia acuma m-am decis sa incerc si eu sa vad cum e....imi place foarte tare....in schimb partea cealalta, unde trebuie sa ascuti cutitul, unghiuri, etc, acolo sincer ma cam plictisesc..
..
PS....cunosc scula care mi-ai aratat-o in poze.....de altfel am vazut si ce lucrezi tu....si am ramas impresionat sincer...ai o mana de aur...

PS....cunosc scula care mi-ai aratat-o in poze.....de altfel am vazut si ce lucrezi tu....si am ramas impresionat sincer...ai o mana de aur...

Last edited by akila on 19 Nov 2009, 12:55, edited 1 time in total.
- Mugurbb
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Cluj-Napoca
- judet:Cluj
- Varsta:37
Jay Fisher: Knife Maker, Artist, Photographer, Writer;
http://www.jayfisher.com/
Un site de pe care nu m-am dezlipit citeva zile. Am aflat o gramada de informatii despre materiale si tehnici de construit cutite. Pacat ca nu am loc si timp sa ma apuc de asa ceva
.
http://www.jayfisher.com/
Un site de pe care nu m-am dezlipit citeva zile. Am aflat o gramada de informatii despre materiale si tehnici de construit cutite. Pacat ca nu am loc si timp sa ma apuc de asa ceva

Silence is golden and Duct Tape is silver.