cutit bowie
-
- Membru al forumului
neata!
nu se ascute, lama va avea cam 2 mm grosime pe tais la calire, acum duar facem forma cutitului, la bloc nu pot aduce un astfel de polizor... e mare, cu pila se poate , mai departe o sa urmeze normalizarea lamei, calirea, temperarea, confectionarea garzii, un distantier care se pune inainte de garda, manerul si partea terminala a manerului, care va fi tot metalica, este un bowie care nu se va finisa .... sa luceasca lama, va ramane asa cum a iesit din forja.
nu se ascute, lama va avea cam 2 mm grosime pe tais la calire, acum duar facem forma cutitului, la bloc nu pot aduce un astfel de polizor... e mare, cu pila se poate , mai departe o sa urmeze normalizarea lamei, calirea, temperarea, confectionarea garzii, un distantier care se pune inainte de garda, manerul si partea terminala a manerului, care va fi tot metalica, este un bowie care nu se va finisa .... sa luceasca lama, va ramane asa cum a iesit din forja.
-
- Membru al forumului
Re: cutit bowie
Perfect, as putea spune. Sunt cu ochii pe tine
, sau mai bine zis pe threadul asta al tau. Deja am devenit foarte interesat, mai ales ca nu esti pe langa subiect. Am de invatat de aici.

-
- Membru al forumului
forma finala....

sper ca vineri seara ... sa confectionez si garda

sper ca vineri seara ... sa confectionez si garda
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
eu am fost mai lenes decit vali:d , a ... si am uitat sa fac poze la otet si pilit
,am pilit in doua transe intense de ma dureau miinile si genuchii ,nu am folosit menghina este lucrat exclusiv pe genuchi
.si acum am ceva poze pentru voi:

in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
am mai reusit sa mai lucrez si la cutit
bunul meu prieten Florin mi-a confectionat un creuzet din inox refractar... destul de bun si am reusit sa imi fac aliajul de argint dorit.
am prelucrat un distantier intre lama si garda dintr-un aliaj de argint-cupru (90% argint; 10% cupru); garda din otel arc ; am temperat lama; si am gaurit lemnul pentru maner. sper sa il termin pana de 1 Mai.

bunul meu prieten Florin mi-a confectionat un creuzet din inox refractar... destul de bun si am reusit sa imi fac aliajul de argint dorit.
am prelucrat un distantier intre lama si garda dintr-un aliaj de argint-cupru (90% argint; 10% cupru); garda din otel arc ; am temperat lama; si am gaurit lemnul pentru maner. sper sa il termin pana de 1 Mai.

-
- Membru al forumului
am mai facut cate ceva la cutit.... dar ma misc cam greu

urmeaza calirea , temperarea (este destul de laboriasa) ,finisarea finala a manerului, montarea si ascutirea

urmeaza calirea , temperarea (este destul de laboriasa) ,finisarea finala a manerului, montarea si ascutirea
-
- Membru al forumului
din pacate nu am avut timp sa mai lucrez la cutit in ultimul timp.... am reusit sa le calim si temperam.
saptamana care vine sper sa le postam terminate

saptamana care vine sper sa le postam terminate

- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
deja sa dus culoarea la otet
,asa se coloreaza la revenire ar fi fost misto sa ramina asa,din pacate rugineste repede cu culorile pe el.

in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască
-
- Membru al forumului
marian a fost mai vrenic decat mine si a terminat cutitul in proportie de 99%.... mai are decat sa lacuiasca sau sa ixzoleze manerul...
cam asta e ce poate face un cutit.....

scandura de 2,5 cm

http://picasaweb.google.com/lh/photo/Go ... directlink
cam asta e ce poate face un cutit.....

scandura de 2,5 cm

http://picasaweb.google.com/lh/photo/Go ... directlink