Ca tot reveniram la chestii forjate , azi am primit cele doua kukri din Nepal . Au venit prin TNT si trebuie sa recunosc ca sunt impresionat . Le-au preluat din Kathmandu in 12 Mai si azi dimineata erau la poarta mea . Au venit prin Dubai , Paris , Bucuresti , Brasov .
Acum sa va zic de cutite. Sunt superbe . Singura problema ar fi ca sunt extem de groase . Cel din seria V ( versatil ) de 11" , are "doar" 6 mm grosime , dar cel de 15 " are 9 mm in cap

) . Oricum lama este fina la amandoua , intrucat este lata si se subtiaza ( la cel de 15 " chiar in doua randuri ). Nu sunt tocmai niste opere de arta , dar sunt super-solide . Citeam la un american specializat in cutite , care a cumparat tot de la nepalezii astia , ca duritatea lamei este de 50 - 55 si scade in doua randuri ( la mijlocul lamei si la muchie ) . Tipul se declara foarte multumit de calitatile otelului . Sunt destul de "raw " finisate . Adica , nu lucesc orbitor , dar finisarile sunt de bun simt . Vin la pachet cu cate 2 cutitase fiecare . Aici sunt putin dezamagit . Initial , imi faceam griji pentru lungimea manerului . Ma gandeam ca nepalezii fiind mai mici de statura au si palma mai mica . Totusi , manerele sunt excelent masurate , la cel de 15 " chiar am senzatia ca ar fi cazul sa mai iau putin din prasaele , deoarece mana nu mi se pare ca strange perfect . Oricum , acela este mai mult o maceta ( de neam prost

) ...ca are 1,6 kg ) . Dar , dezamagirea a venit din dimensiunile celor doua cutitase . Primul este pentru a ascuti lama celor mari . Celalalt , care este foarte ascutit , are un maner micutttttt ...de parca este de jucarie . oricum , teaca permite si am sa fac unul putin mai lung , ca sa il pot folosi la ceva . Tecile sunt excelente . MIez de lemn , imbracat in piele , frumos cusuta . Tecile sunt solide si gandite pentru o exploatare in conditii extreme . De fapt , tot ansamblul este gandit pentru asa ceva .
Una peste alta sunt extrem de multumit de investitie .
Daca va intereseaza si alte detalii , va stau la dispozitie .
Cu prietenie , Cata Mircea