Salut....multumesc mult de sfaturi...acuma tre sa mentionez ceva....culmea e ca manerul initial a fost cu tesitura invers...si in felul asta era un pic mai lung si mai lat spre coada....numai ca buba a fost de la forjare....manerul nu a avut aceeasi grosime peste tot....pleca sa zicem de la 4 mm langa lama si la capat ajungea la 2,5mm....problema e intervenit in momentul in care am vrut sa lipesc bucatile de os...din cauza acestui taper .....bucatile de os nu stateau perfect drept....adica manerul nu era perfect plat.....neavand scula de rectificat, va dati seama ca e greu sa faci un maner de asta sa fie perfect plat....asa ca m-am muncit cateva ore bune, incercand sa fac manerul sa fie plat, numai ca nu am reusit nici in ruptul capului.....pana la urma am gasit solutia asta de compromis, care sincer nu ma multumeste nici pe mine....intr-adevar , manerul e prea mic in raport cu lama....chiar azi vorbeam ca mi-as fi dorit ca manerul sa fie mai masiv...asta e...acuma ,cu nitutrile la capat sincer m-am gandit ca nu o sa tina doar unu asa ca de asta am pus 2.....as fi preferat sa fie doar unu sincer.....la garda unde sunt lipite bucatile alea de alama, este nit.....numai ca nitul fiind tot de alama, nu se observa.....nu este nit in schimb, langa bucatile de alama.....acolo iarasi a fost belea.....cand am facut lama, si dupa ce am normalizat-o, si am dat toate gaurile, nu am calculat exact unde va fi nevoie de gauri, si acolo nu am dat gaura...pe urma am calit lama, i-am facut revenire....m-am gandit ca o sa reusesc sa dau gaura pe urma....mare surpriza am avut ca nu am mai putut sa dau gaura respectiva......aveam un burghiu cu care mai dadusem cateva gauri, deci era folosit.....totusi era un burghiu de ala bun...vanadium,,minuni...nu am reusit sa dau gaura sub nici o forma....am mai cumparat un burghiu pentru metal.....cu ala abia zgariam manerul...asa ca m-am enervat, si am lipit bucatile de os asa cum se vede si in poze....acolo nu am mai pus nit....eu sper totusi sa tina...este nitul ala la mijloc....sper sa tina...oricum multumesc mult pentru sfaturi, sunt bine-venite......

mai am material, asa ca voi mai incerca modelul asta inca odata..de data asta sper sa iasa cum trebuie.....am sa incerc si alte modele, sunt la inceput, si inca am tot felul de surprize, la forjat...materialul se curbeaza in tot felul de directii in functie de cum bati materialul...inca nu am deprins eu cum e cu treburile astea.....invatam din mers...numai bine..