Arzator forja

Marochinarie, sculptura, turnatorie, calarie, x-ie
Post Reply
viezure
Membru al forumului
Membru al forumului
Arzator forja

Post by viezure » 23 Feb 2010, 15:49

Salutare,

As vrea sa stiu (daca are cineva idee) daca presiunea din reteaua domestica de gaz permite folosirea in arzatorul unei mici forje pentru a creea temepraturi de 800/850 C?

Numai bine,

florinarnaut
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::Brasov

Re: Arzator forja

Post by florinarnaut » 23 Feb 2010, 19:42

viezure wrote:Salutare,

As vrea sa stiu (daca are cineva idee) daca presiunea din reteaua domestica de gaz permite folosirea in arzatorul unei mici forje pentru a creea temepraturi de 800/850 C?
Salut!
Pt o mica forja , eu zic ca da.
In primul rind , regulatorul de gaz,de la intrare,corespunde (cu mici ajustari)consumul casnic declarat si care apare si in proiect. In cazul cind mai apare un nou consumator(centrala,aragazul nr.2,etc) ti se repartizeaza o alta cota de gaz,mai mare, asta daca declari acest lucru. Ti se va monta un alt regulator si gata,pe bani desigur.Pe urma mai ai nevoie de un arzator potrivit activitatii!
Succes!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 24 Feb 2010, 10:50

Multumesc mult pentru raspunsuri,

Forja este alcatuita dintr-un bloc de BCA frezat la interior - deci camera are cam 500 cm3. Am sa incerc sa ii fac si un arzator pe masura si poate un uscator sa ajute jetul de gaz.
Sa vedem ce va iesi ;)

Numai bine,

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 24 Feb 2010, 12:38

Merci mult Florin pentru ajutor - e mai mult decat complet si util ;)
Orice alta info e f bine venita.

Numai bine,

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 26 Feb 2010, 14:35

Merci Florin de ajutor - sa vad daca pot incropi ceva pentru ca din nefericire materialele se gasesc majoritatea doar in cantitati mari (adica vada bazaltica la sul de 20mp, tevi doar la abri de 3-4 m e.t.c :)). Oricum informatiile imi vor fi de foarte mare ajutor.

Numai bine,

Post Reply