avand in vedere atmosfera pasnica ce s-a instalat pe forum, doresc sa ajut la mentinerea ei prin prezentarea unui alt proiect casnic, non-armat, realizat impreuna cu o prietena, un leagan clasic, unul pentru nepotul meu Radu si altul pentru fiul ei, Luca.
Am inceput tot asa, cu o schita facuta in Google SketchUp.

Oare v-am spus ca imi place la nebunie programul asta? L-am asteptat ani de zile sa apara. Este exact ceea ce aveam nevoie pentru micile mele proiecte. Il recomand cu caldura oricarui amator, care vrea sa se pastreze in limite legale.
Am scos planurile in marime 1:1. De fapt nu, le-a scos Lore, habar nu am cum, eu i-a dat doar pozele.
Mandru proprietar de panouri de brad, diverse dimensiuni, grosime:18mm Sursa: Praktiker.
Ne-am pus pe trasat pe lemn pe baza schitelor. Cu rabdare si drag.
Gata, etapa 1, incheiata, sa inceapa distractia! Vecini ... linistea s-a incheiat!

Pregatiti si echipati corespunzator pentru operatia no.2. Decuparea bucatilor de lemn.
Acelasi legendar banzic. Deci: cine nu are banzic ... sa isi cumpere!
Muchiile rotunjite cu hartie abraziva. Operatiune de uzura ... dar necesara, doar nu vrem sa se raneasca micul pui de om.
Tada! Lego, frate, lego! Acum mai trebuie "doar" montate si gata.
Yap, vati prins, lipsesc picioarele. Asta facem acum. Ok, si mancam si niste biscuiti cat se poate de ordinari.
Se lasa seara ... inimi pentru toate sufletele. Sabloane spre a decupa o inima la capul leaganului.

Vai de mine! Ce cauta poza asta aici?!? Am pus-o din gresala ... va rog sa o ignorati si sa imi scuzati deranjul afisat! ;)
Hm, nu esti cam mare Sergiule?!
Ei, uite ca am incaput! Sic!
Lectura optional-obligatorie spre impregnarea spirituala sanatoasa a lemnului si proiectului.
S-a decupam niste inimi ...
Tada! Operatiunea inimi, incheiata cu succes!
Yupee, am ajuns la etapa de montare. Sa inceapa "Marea insurubare a holzsuruburilor".
Un mic detaliu, pentru impresie artistica. Un aparat foto in atelier face lucrurile frumoase mai usor de retinut!
Da, da, este bine! Da-i sa mearga! Insurubeaza!
Oups, acum ce ma fac? Cum il scot din atelier?
He, he ... la ce sunt bune geamurile daca nu la a scoate leagane din ateliere?
CTC: aprobat!
Hm, nu, nu bebelusii sunt mai mari, am verificat pe internet! Stiu cat cresc in fiecare luna in primul an de viata!
No.2 ... asamblat! O viitoare mama fericita!
Vopsitul, o relaxare la o poveste cu vorbe.
Inima ... checked!

Produsul finit. Leganul lui ... "Luca"!!! Evident!
Dar sa revenim la celalat, pentru ca mai este de lucru la el. Imi place: eu fac poze, Adi da cu bait de nuc! Profitabil, nu? Toata lumea multumita.
Gata! Acum mai trebuie doar lacuit.
Ok, ok, niste accesorii de decor indispensabile! Locomotiva Thomas, in relief din lemn!
Ei, acum arata mai bine, nu crezi?
Si abea acum, lacuit si lasat la uscat.
Gata! Poze oficiale de produs finalizat!
O saltea in culori asortare facuta de Lore. O minunatie!
Hei, piticul asta de unde a mai aparut? Si ce vrea de la noi?
Urarea / dedicatia / dorinta mea legata de acest proiect:
"Copii sanatosi si fericiti spre bucuria parintilor si bunicilor"
Receptia oficiala. Micul proprietar este cam agitat in bratele mamei.
Ei, v-am spus povestea asta ca sa incalzesc atmosfera pe aici si in speranta ca acest proiect sa va inspire si pe voi in a construi camine calde.
cu bucurie,
Sergiu
P.S. mai multe poze aici: http://picasaweb.google.com/oprean/Leaganul