Pisic wrote:da,testul cu coada e bun,daaaarr...coada aia ajuta mult la forjare-ai
@Pisic: cred ca nu ai inteles, Matei a prezentat doua metode simple de a verifica materialul din care e facuta pila.Aceste metode se pot aplica si altor materiale.
legat de scinteie(prima metoda), ajuta la recunoasterea materialului corect doar daca avem de aface cu o gama de oteluri restrinsa si cunoscuta; de ex. am otel de cementare, otel de scule, foaie de arc si vreau sa aflu imediat ce am luat..din gramada...In cazul primului material, scinteia are culoare portocaliu spre galben,explodeza dezordonat imediat dupa polizare intr-un unghi usor desachis; otelul de scule are o scinteie densa si de un rosu inchis cu explozie intr-un unghi f. ascutit iar otelul "foaia de arc "este usor de cunoscut la polizare,scinteile sint ca la artificii,rosu deschis cu un unghi mare de imprastere la explozie
A doua metoda, este mai pe subiect (trebuie doar sa ai sursa de caldura), inrosesti,calesti in apa,daca nu prinde pila(e casant) e ok.
Cele mai bune ganduri!