Nu am recalit lama. Nu este foarte ascutit, din doua motive: nu stiu sa ascut

si nu vreau sa fie prea periculos. Ce-i drept, eu m-am taiat cel mai tare cu cutitele neascutite.... Varful este "bont" iar lama nu este ascutita spre varf, deasemenea din considerente de siguranta - copii se mai joaca, sa nu fie tentat sa arunce sau sa scobeasca. Deci daca nu are cu ce -> nu impunge -> nu aluneca mana pe maner = safe.
Da, manerul este facut prin mai multe "treceri" pe la banzic. Trebuia sa arate altfel (nu foarte diferit) dar nu am avut scandura mai groasa. Deasemenea am gresit la unghiul manerului. Am tot desenat si proiectat, si cand am dat gaura pentru maner, eram cu capul in nori, si nu am tinut cont decat de centrul piesei pentru maner.
Manerul nu este foarte lucios, pozele erau facute cu lacul umed. Acum este uscat - mat. Am refacut "finisajul", l-am imbatranit. Dupa o noapte de inotat in otet m-am speriat cum arata - super corodat. Putin slefuit, taisul lustruit (sau aproape) acum arata altfel.
Intre timp am facut si teaca, dar acum este la uscat. Poze cu noul look si teaca, maine.
Ovidiu, multumesc pentru material!