Salut....pentru ca tot e sezonul de iarna, m-am gandit sa postez aici ultima mea realizare....o sanie pentru caini....in afara de pasiunea pentur arcuri , mai am o alta pasiune care e mai veche...si anume cainii....pentru cei care nu stiu sunt fericitul "posesor " a 4 caini HUsky siberieni...

....pe care de altfel ii iubesc ca si cum ar fii copii mei.....si cum ma batea gandul de mult sa fac o sanie speciala pentru a-i pune putin la lucru pe catei....m-am uitat putin pe net, m-am documentat, am gasit ceva schite si poze si m-am apucat de lucru...a fost ceva de lucru la aceasta sanie....a trebuit sa si laminez 4 piese....arcul din fata saniei sau cum i se mai spune"brush bow"....acela este bara de protectie a saniei, pe urma manerul la fel l-am laminat, si schiurile saniei...doar la capete....i-am facut niste taieturi la circularsi in taieturi am bagat fasii subtiri si am indoit totul pe o forma...de asemeni am avut nevoie de 3 forme diferite....pentru arcul din fata, pentru maner si pentru schiuri....destul de mult mi-a luat pana mi-am pregatit toate piesele ...stalpii, schiurile, fasiile pentru maqner si arc, a trebuit sa fac cam 10 fasii de lemn, groase de 3mm. ...sania asa cum o sa o vedeti in poze, e terminata in proportie de 90%...mai am de facut sistemul de franare, talpicii pe care o sa stau eu cu picioarele....pentru ca aceasta sanie trebuie condusa de cineva....acea persoana sta in picioare pe talpicii care ies in spate, in prelungirea saniei...acolo trebuie montat si sistemul de franare, si pe talpici mai trebuie prins ceva antiderapant... si o sa mai trebuiasca sforile de care vor fi prinsi cainii...ahhh si mai am de legat cu sfoara sau cu piele uscata, in cateva locuri la imbinari...trebuie sa dau cateva gauri cu diametru de 18mm, si sa leg acele imbinari...in special in partea de sus a stalpilor, si la maner....o sa mai trebuiasca sa dau cu lac sania si cam atat...ahhh era sa uit...si sa pun ceva metalic pe talpicii schiurilor....fain ar fi fost ceva plstic din ala gros...intr-un timp sa gasea pe la mase plastice...da acuma vad ca nu se mai fabrica...asa ca o sa merg pe ceva banda metalica....destul cu povestile....pun poze...

Cam atat deocamdata...cand o sa fie gata, o sa revin cu poze...cel mai greu a fost sa montez stalpii, si piesele care vin intre stalpi si pe care este batuta podeaua saniei...am facut totul manual...am dat gauri intai de 18mm, si pe urma a trebuit sa rotunjesc capetele stalpilor ca sa intre cat mai fix in schiuri....si pe urma pentru ridigiza totul am folosit cepuri din lemn facute si alea tot de mine....la stalpi si la traversele dintre stalpi nu am folosit nici un surub...am incercat ca piesele sa intre cat mai fix, si am folosit cepuri..atat...sper sa va placa...am postat sania aici...sper ca nu am gresit...nu stiam in alta parte unde sa o postez...numai bine la toti...si sa aveti un an super..