Salut...m-am hotarat sa scriu cateva randuri, pentru ca am o suparare asa pe suflet.....nu e foarte mare, dar ma doare un pic...... la un moment dat am propus ca si la noi pe forum sa se aleaga la un anumit interval de timp, arcul lunii respective, influentat fiind de cei de pe Primitive archery, forum unde se alege cate un arc castigator in fiecare luna a anului......ideea de baza a fost ca daca lumea va avea o motivatie, va incepe sa construiasca mai mult.....din pacate vad ca apar tot felul de discutii cu concursul asta, si e cam aiurea....si e pacat.... dupa parerea mea prea multe reguli strica la un moment dat....trebuie sa intelegem ca traim intr-o lume, unde totul este relativ si subiectiv....stiu ca unii nu vor fi de acord

....dar asta e adevarul ....cand vine vorba de gusturi, romanul are o vorba, care nu o sa o zic aici.... ideea e ca gusturile nu se discuta.....cei de pe Primitive archery nu prea isi bat capu tot felul de reguli....intr-un fel nu prea e corect, dar asta e....iti place nu=ti place asta e....si acolo sunt bisericute, si se voteaza membri intre ei pe baza de prietenie si nu de cat de frumos sau de performant e arcul respectiv.....fiecare are criteriul lui de votare....la un moment dat chiar aparuse un topic in care membri erau rugati sa spuna in functie de ce criterii voteaza un arc....multi dintre ei aveau criterii foarte clare, si obiective....multi votau pur si simplu asa la cum arata arcul per total, etc....altii voteaza ca il cunosc pe mester, si tot asa.....asa ca dragii mei, incercati sa nu mai luati totul chiar asa in serios, pentru ca va spun din propria experienta...cand o chestie de genu asta incepe sa fie luata prea in serios, isi pierde tot farmecul.....si e mare pacat....nu vreau sa fac observatii nimanui, nu vreau sa fie inteles gresit acest topic, incerc doar sa trag asa un mic semnal de alarma daca se poate.....as sugera moderatorilor sa scoata acele premii ...sincer nu asta e ideea....pana la urma e vorba de multumirea sufleteasca a celui care a castigat, si a celor care au participat, si au primit voturi....si nu trebuie sa se supere nimeni daca arcul lui nu e votat....asta e....chestie de gusturi....eu am castigat o singura data Arcul lunii pe Primitive Archery, am fost ajutat si de membrii acestui forum, am fost votat si de membrii de pe Primitve archery, si de atunci nu am mai castigat deloc....dar asta nu ma impiedica, sa-mi postez arcul pe acel forum, si sa-l inscriu in concurs de fiecare data cand construiesc un arc nou...indiferent ca primesc 1 vot, sau 2 sau 3 sau niciunul...asta e....si credeti-ma ca uneori primesc mai multe voturi arcuri care nu ar merita nici 1 singur vot...dar asta e viata.....gusturile nu se discuta.....rugamintea mea ar fi, sa incercati sa gasiti un minim de reguli care sa fie respectate, si cam atat...in rest hai sa ne simtim bine, facand ceva de care suntem pasionati....ca si set de reguli, cei de pe Primitive archery au modificat putin regulamentul si au introdus ceva nou, in urma unor discutii care au avut loc chiar atunci cand eu am castigat arcul lunii aprilie parca in 2008 daca imi aduc bine aminte...florin a intervenit atunci si le-a dat niste sugestii moderatorilor...in urma acelor discutii, s-a decis ca odata ce ai votat sa nu mai poti sa-ti schimbi optiunea, si inca o chestie....sa nu poti vedea exact procentajul pe fiecare arc, decat la sfarsitul concursului.....in rest liber....fara prea multe restrictii....ahhh la ei fiind un forum primitv, la constructia arcurilor se folosesc doar materiale traditionale.....inclusiv la cele laminate...cam astea ar fi regulile.....cat despre cum voteaza cineva,,,,e pur si simplu treaba acelei persoane...fiecare are criteriile lui si viziunea lui, despre cum ar trebui sa arate un arc, despre tillering, despre ce forta ar trebui sa aiba, despre culoare, design, etc,etc...el hotaraste cum sa voteze...poate sa dea si cu banu....e problema lui....ideea e sa fie distractiv.
Ca si incheiere... nu vreau ca acest concurs sa se transforme in altceva...ma repet...ideea e sa se contruiasca cat mai mult.....acolo unde apare concurenta, creste si calitatea.....bafta...