Despre Romania

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
gabriel
Membru al forumului
Membru al forumului
Despre Romania

Post by gabriel » 18 Mar 2010, 05:49

http://www.youtube.com/watch?v=IrKpXQNK ... r_embedded

Am gasit pe YouTube documentarul asta despre Romania facut de englezi.Mie mi se pare interesant, si (in afara unor erori din cometariu), corect , onest si mai ales fara vesnicele imagini despre ciini vagabonzi, cersetori,mizerie... de care suntem satui. Interesant de vazut.

dady
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::tgmures
judet:mures
Varsta:34

Re: Despre Romania

Post by dady » 18 Mar 2010, 10:39

foarte tare documentarul, e ce ar fi trebuit sa faca cei de la turism, aici omu pune accentul destul de bine pe investitii straine, e un film pt straini in care e aratata fata ce o poti vedea intro excursie in Romania. in orice tara sunt gunoaie su uscaturi dar cand vizitezi o tara nu pt astea mergi.
ms pt link. mi-a facut ziua mai frumoasa :)
Last edited by Anonymous on 18 Mar 2010, 11:48, edited 1 time in total.
Reason: limbaj

raduL_tfh
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by raduL_tfh » 18 Mar 2010, 16:20

Uau! Superb, in sfarsit ceva de bine despre Romania! Insa mi-ar fi placut sa vorbeasca un pic mai mult si despre flora, fauna si peisaje, erau multe de spus aici, fiindca avem o tara foarte frumoasa din punctul asta de vedere si nu cred ca exagerez cand spun ca nu avem rival in Europa legat de munti, animale salbatice, traditii pastrate, locuri (aproape) neatinse de om, etc. Si mie mi-ai facut ziua mai buna, multumesc! >:d<

morometeb
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Turda
judet:Cluj
Varsta:32

Post by morometeb » 13 Apr 2010, 14:33

Va salut!
Incerc sa fiu cat se poate de succint desi subiectul este ofertant. Intai de toate, eu am ridicat o spranceana chiar de la inceput, de la titlu... de la "adevarata" Romanie. Nu cred ca este corect. "Adevarata" desfiinteaza ce stiam noi sau altii despre (in speta) Romania, venind sa ne prezinte altceva. Consider ca principiul relativitatii sta in picioare in absolut orice situatie, domeniu, stare de lucruri. "Adevarata" este ceva relativ. Cainii comunitari exista, la fel si copiii strazii, orfelinate sau aziluri infecte, coruptie sau personaje care ne si se fac de ras "dincolo". La fel cum exista castele,cetati, manastiri, Delta Dunarii sau Marea Neagra, partii in munti cu lacuri, pesteri, varfuri si vai. Si oameni...
Nu, domnule Avram, nu ne cunoastem tara. Cu toata stima, probabil n-o vom cunoaste niciodata. Putem insa incerca. Iar pentru asta trebuie sa cunoastem, ca in justitie, ambele versiuni. Sau ca in stiintele exacte... cat mai multe masuratori si se face o medie. Ca sa putem corecta minusurile si sa ne putem mandri cu plusurile.
Am inteles... daca as fi, sa zicem, spaniol si as dori sa stau in Romania as avea o gramada de motive sa nu regret sederea, temporara sau permanenta. Cu sanse evident reduse de satisfactie as sta probabil si in Etiopia. Am inteles... avem cersetori si multe altele. Au si americanii, i-am vazut eu in fata The Smithsonian Institution. Si miros urat si te injura daca nu le dai cat si-ar dori. Am inteles... suntem filorusi, toti de la Rim ne tragem, capitala e micul Paris sau suntem pe axa Bucuresti-Londra-Washington. Ce-ar fi insa daca misterul tablitelor de la Tartaria ar fi elucidat, iar verdictul ar fi ca noi, romanii suntem parintii scrisului?... Ne-ar mai durea asa de tare un romulus mailat?...
A long bow and a strong bow,
And let the sky grow dark.
The nock to the cord, the shaft to the ear,
And a foreign king for a mark!

Robert E. Howard - The Song of the Bossonian Archers
http://blogmoromete.blogspot.com

ringring
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ringring » 18 Apr 2010, 11:48

documentarul e mai putin despre Romania si mai mult despre afacerile de succes ale englezilor in Romania si despre cat de usor poti sa castigi niste bani in aceasta tara, scuze daca sunt cam negativit dar nu iti face nimeni reclama gratuit

Post Reply