mariusz wrote:pestele treb sa fie prins cu arcul?
Nu neaparat! Important e sa fie proaspat si cam la 2 kg , sa poti sa-l umplii cu ceva...
Cel mai important lucru cind gatesti somon , fie la gratar,fie in unt sau la cuptor, este timpul cit il gatesti! Daca e prea mult, chiar si 10 secunde (in cazul gratar sau prajit) se intareste se amareste, devine extrem de satios, dupa o bucatica te-ai saturat si a doua ti se opreste in git.
Platoul din imagine a fost pregatit de un maestru bucatar ( o EA ), care mainca zilnic la mcul dejun
gastronomie pe paine. Ma pricep foarte bine si eu - sotia a lucrat pe dincolo citiva ani -asa ca am ceva experienta...totusi uneori tre sa-i lasi pe maestrii !
O sa ma interesez cit se tine la cuptor si la cite grade poate si vreun secret ,ca sa stim si NOI; Altfel e pacat sa dai atati bani si sa nu-ti iasa, somonul nu e deloc ieftin
Numai bine!