Asta nu ar trebui sa se intample

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
cipm66
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Sibiu
judet:Sibiu
Varsta:49
Asta nu ar trebui sa se intample

Post by cipm66 » 31 Oct 2011, 15:12

Nu am vrut sa "poluez" mesajul lui Greuceanu... insa reportaje ca acelea vor fi tot mai greu de facut :(
Carpathia in acceptiunea celor pentru care banul inseamna tot x(

http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezastr ... 46828.html

http://www.informatia-zilei.ro/mm/actua ... i%E2%80%9D
Only after the last tree has been cut down, only after the last river has been poisoned, only after the last fish has been caught, only then will you find - that money cannot be eaten. [Chief Seattle]

www.cmuntean.ro

domide
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Construit de mine:da
locuiesc in::Deva H
judet:Hunedoara
Varsta:40

Re: Asta nu ar trebui sa se intample

Post by domide » 31 Oct 2011, 21:25

Eu nu ma consider un super ecologist, imi place sa ma "folosesc" de natura, dar sa o si protejez cat pot. Cred totusi ca mai putin poluam cu microhidrocentrale decat sa consumam energie produsa pe baza de combustibili fosili.

Este adevarat ca prin aceste constructii hidroedilitare (vezi si indiguiri si regularizari, canale pentru irigatii) la un moment dat se strica echilibrul biologic, dar sa nu ne speriem prea tare, sunt de parere ca ne ajuta mai mult decat 50 kg de pastrav.

Deasemenea imi place sa ma plimb pe malul unui rau de munte, si ma bucur cand pot sa-i arat fiului meu un rac, un pastrav sau orice vezi doar la TV...

Oare cum putem sa impacam toate dorintele noastre? Este o vorba din batrini: "nu poti fi cu slana mancata si cu cutitul neuns..." dar:

Problema cea mai mare nu este ca facem lucrari pe rauri, ci ca nu ne ingrijim de ele dupa terminarea lucrarilor, vedeti si cazul lucrarilor de canalizare si alimentari cu apa: sapam, sapam, acoperim, dar uitam sa mai aducem drumul la starea initiala.

Asa ca daca tot taiem copacii, sa nu uitam ce trebuie replantati, in industria forestiera este aceasta indeletnicire, cat despre repopularea raurilor nu am auzit pana acum.

Asa cum spunea Florin, pareri pot fi multe, din pacate stam prost atunci cand trebuie sa actionam. Sunt de parere ca organizatiile "ecologiste" din tara noastra nu au nici o putere in fata intereselor economice, dar pot sa organizeze ( sau sa-i oblige pe cei responsabili) actiuni de reampadurire si repopulare a zonelor la care tin asa de mult.
"Prietenia este incercarea prin care se masoara un om" - Oscar Wilde

[unitatea de masura este numarul acelora care iti trec pragul]

cipm66
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Sibiu
judet:Sibiu
Varsta:49

Post by cipm66 » 01 Nov 2011, 09:46

fast_arrow wrote: In conditiile in care populatia este in crestere si nevoile de hrana, electricitate etc sunt tot mai mari este normal sa "asuprim" natura cat mai mult. Ideal ar fi ca impactul sa fie cat mai mic.
Asta ar fi fost ideal, ca impactul sa fie cat mai mic.

Si cel putin pe hartie este, insa neimplementarea proiectelor asa cum au fost apropbate si mai ales neimplicarea celor care ar trebui sa verifice si sa sanctioneze, ma scarbeste.
Cel de la protectia mediului a sarit in sus ca ars cand i s-au aratat filmarile. A sunat la prefectura a dispus sistarea lucrarilor pe motiv ca nu este respectata documentatia (din discutia filmata a reiesit ca a fost intrebat daca "stie cine este in spatele acestor firme"), ca apoi dupa doua zile sa fie mielusel si sa se ascunda si el in spatele documentatiei aprobate, neinteresandu-l ce este pe teren.

Nu am nimica cu cei cu bani, ma bucur cand aud de proiecte "green". In Brasov exista o astfel de lucrare facuta de un roman venit din Spania insa care nu a afectat de loc albia raului.

Nu sunt insa de acord ca trebuie sa "asuprim" natura. In momentul in care avem de ales intre doua metode trebuie sa o alegem pe cea care afecteaza cel mai putin mediul inconjurator.

In momentul in care ne batem joc de natura, ne batem joc de noi si mai ales de cei care vin dupa noi... insa mda... vorbim discutii :(
Only after the last tree has been cut down, only after the last river has been poisoned, only after the last fish has been caught, only then will you find - that money cannot be eaten. [Chief Seattle]

www.cmuntean.ro

Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
locuiesc in::Cluj-Napoca
judet:Cluj
Varsta:37

Post by Mugurbb » 01 Nov 2011, 13:42

Intrebarea e simpla: Daca ne pasa de ce lasam urmasilor nostri? Fiecare trebuie sa raspunda si sa-si asume raspunsul dat.
Silence is golden and Duct Tape is silver.

Post Reply