dacian falx
-
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::vadeni
- judet:braila
- Varsta:25
SALUT am gasit azi niste imagini cu razboinici daci
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
sa invat secretele stramosilor nostri care au scris istorie cu arme "primitive"......Primitive Way...
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Re: dacian falx
Nu stiu cum sa zic, dar de la inceput ati comparat acesta arma cu o unealta .. in speta coasa.soimu` wrote:asa cum sa spus de la incepututul topicului... luati o lama de coasa si montati un maner
Coasa o dai intr-un maracine si s-a rupt, nu se ridica la rang de arma , nu poate dovedii o batalie...
.......................
Coasa ca unealta folosita de tarani la cosit (nutret,fan pt animale),era extrem de dedicata acestei activitati(ca arma mai greu si destul de incomod).Decat coasa ca arma mai bine un par de carpen

...cu aceasta unelta mai repede accidentezi pe cei apropiati decit pe dujmani.
.....................
Sant zone in tara unde pt retezarea tulpinilor de porumb se mai folosesc si azi niste seceri mai mici dar cu coada mai lunga(ca sa nu te apleci,si sa retezi de la sol) fata de secera de grau,...acestea seamana cu acesta arma f.bine....cine dupa cine s-a luat nu stiu!
Posibil ca aceasta unelta sa fi stat la baza unei arme de temut!
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
- soimu`
- Membru al forumului
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::arad dar e prea scurt
foarte gresitflorinarnaut wrote: Coasa o dai intr-un maracine si s-a rupt, nu se ridica la rang de arma , nu poate dovedii o batalie...
intradevar spre sfarsitul vietii unei coase, ea devina subtire si fragila
atunci la oameni le place cel ma imult cum "merge ca o vioara", entru ca inertia nu e asa mare si fiind subtire tre frumos prin iarba, dar cand se cumpara una noua.... ea e groasa si solida
pentru ca tot mereu se intinde taisl si se ascute apoi .... in ani de zile ea se subtiaza, ingusteaza, usureaza in detrimentul rezistentei
plus, o mare gresala ce am intalnit-o des pe la tara...coasele noi NU SUNT CALITE, dar se pot cali
exusta si ciudatenia aia de verificare SPECIAL PT COASA, cu doua bete de chibrit, din care unul sare singur daca este suficient de calita
- anasazzy
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::bucuresti
- judet:----
- Varsta:43
florin in privinta coasei moderne da este doar o unealta ,dar acum 300-400 de ani se facea in fierarie si era destul de rezistenta sa reteze picioarele cailor si sa despice cutia toracica umana prin armura de piele.nimeni nu spune ca atunci sau mai tirziu coasele nu erau folosite ca arma . poate falxul la inceput chiar era o coasa .dar de la razboiul romanilor cu burebista sigur era o arma. o arma care ia ingrozit pe romanii lui domitian. sa spele rusinea infringerii, tributul era denumit ca ajutor pentru aliati de intarirea cetatilor pentru apararea granitelor imperiului
.

in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască