fibra de sticla comprimata

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
testokick
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: fibra de sticla comprimata

Post by testokick » 06 Oct 2008, 21:17

Oftopic Am auzit ca la urs, cea mai buna arma este cutitul din lemn de brad, slefuit, dar foarte bine lustruit.
Daca fibra de sticla presata inseamna sticlotextolit sau structuri longitudinale asemanatoare dpdv. al rasinii se poate gasi pe net(bizoo.ro) sau cei din bucuresti merg la Obor in targul de vechituri si mai in spate, sunt cativa pensionari care au substituit mai mult decat le trebuia, pe vremuri.

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 07 Oct 2008, 12:00

Salut Florin,

Cel mai probabil ai dreptate dar sticlotextolitul este format din tesatura de fibra de sticla impregnata cu rasina epoxy , problema ar putea interveni la procentele de rasina si fibra :)

Numai bine,

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 07 Oct 2008, 12:28

Merci mult de completare si da este perfect adevarat si eu cred ca varianta in care rasina este casanat este cea in care ne aflam vorbind de sticlotextolit, testokick spunea ca o foaie din astfel de material la 2 mm grosime este aprox la fel de elastica ca si o foaie identica de furnir... dc nu e prea scump cumpar o bucata si incerc :)

Numai bine,

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by testokick » 07 Oct 2008, 16:00

Hai ca nu rezist si ma sparg. Am in plan sa fac un arc de 110 cm din fibra de sticla si stejar(asta doar daca nu-mi reuseste selfbow-ul din materialul pe care il am). Vreau sa fac de fapt un backing la stejar cu fibra de sticla imbibata in rasina fenolica sau epoxidica(acu ca o fi daia buna...) adica sticlotextolit. Acest material este folosit in industria producatoare de componente electrice (transformatoare, generatoare curent, etc). Personal am lucrat cu el la IMGB pe timpuri. Nu cred ca este foarte greu ca si material de backing dar ca materie prima, ma abtin. Are cam aceeasi geutate si densitate cu teflonul. Cred ca te poti juca cu niste bari de 12-15 mm diametru si sa le prelucrezi ca si niste ramuri de copac dar nu stiu ce poate iesi, sau mai rau, daca poate fi folosit.
Cat despre ce am eu si proprietatile ei va pot spune asa: una din bucatile pe care le mai am este de 30 cm lungime, 2 mm grosime si 3 cm latime si o pot indoi fara greutate sau cu risc ca se rupe, pana un momentul in care devine "U". Cred ca ce folosesc pentru acest arc, este cam groasa. Se mai poate gasi la Obor(Pentru cei din Bucuresti) de la fasii de 0.5 mm cu diverse lungimi, pana la bari de 5 cm diametru si lungimi de peste metru. Pentru cei din tara cautati pe bizoo.ro sticlotextolit si gasiti cat sa va faceti si vila.
Bafta la cumparaturi !

endril
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by endril » 08 Oct 2008, 19:49

am reglat pentru cineva o arbaleta, rupsese arcul si cumparase altul
la arcul rupt am vazut ca fibra de sticla era foatre deasa, fir langa fir iar
fibra era intradevar orientata pe lungimea arcului nu pe latimea lui
Fast arrow, ai rupt vreo data fibra pe care o aduci tu?
Oricum arcul pentru arbaleta era foarte puternic, ma gandeam sa cumpar de undeva doua si sa fac un arc dar erau din Italian si la valcea nu aduc asa ceva

viezure
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by viezure » 09 Oct 2008, 14:31

=p~ fibra aia e nemaipomenita

testokick
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by testokick » 10 Oct 2008, 10:47

Deci pana la urma sunt fasii de fibra de sticla impregnate cu ceva si nu "ata" sau "coada de cal", cum am crezut la inceput. 8->

Post Reply