Salutare tuturor. Sunt nou pe forumul asta si nu prea am cunostinte despre tirul cu arcul, dar in viata le incerci pe toate...
Nu detin un arc, dar uitandu-ma pe master google am tot intalnit diferite tipuri de arcuri, diferite categorii si clasamente, in final cel mai mult mi-a placut arcul recurve laminat. Ma refer la felul cum arata. Eu tin cont si de frustrarea ca la noi in tara hunting-ul cu arcul si arbaleta e interzis. Parca la o pusca nu se poate pune un bidon in capatul tevii pt a bracona. Sa ma apuc sa-mi fac un astfel de arc mi-ar lua timp, iar talentul nu mi l-am incercat in bow bilding. Nu stiu de unde as procura un lemn de cires de calitate si eventual gata subtiat, rasini si alte asemenea.
Astept o parere pentru arcul de mai jos http://www.turania.hu/catalog/product_i ... cts_id=508
O alta intrebare...Daca merg cu un astfel de arc in padure ca un huhurez si trag dupa squirrels ma poate lua cineva la intrebari?
Pentru noii veniti...
- Pisic
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:da
Re: Pentru noii veniti...
daca dai peste un politist prea constiincios nu e prea bine,vanatoarea cu arcu e interzisa in ro,chiar daca tu vrei numa small game,cu politistii nui de joaca...era sa iau amenda ca mergeam cu bicla prin parc,dapai daca te-ar vedea cu un arc....in legatura cu arcul nush ce sa zic,mai vorbeste cu unii altii si vezi si parerea lor
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.
-
- Membru al forumului
Pe lângă faptul că de pe saitul ăla poţi cumpăra şi steaguri cu Ungaria Mare, mai sunt unii pe la noi care fac arcuri de aceaşi calitate şi model dar de două ori mai ieftine. Iar dacă ucizi un animal o faci doar ca să te aperi, să-l mănânci sau ca să te îmbraci cu blana/pielea lui, la vânătoarea de veveriţe este doar sadism.
-
- Membru al forumului
inteleg Cosmine ce vrei sa spui, dar eu in primul rand as vrea un arc din lemn, eventual laminat, la noi din cate am vazut se fabrica din fibra de sticla de aia sunt la juma' de pret. Am verificat cateva site-uri, inclusiv asta. eu vreau un arc traditional recurve din material lemnos...asa e incapatanarea mea, cum nu suport ceasurile quartz, sau fakeurile dupa marci celebre sau masinile second hand, aduse din germania cu 150000 km, asa nu as suporta unul de fibra de sticla in categoria asta de arcuri. Parerea mea e ca materialele compozite se folosesc la arcurile moderne compound, la arbalete etc.kosmin wrote:Pe lângă faptul că de pe saitul ăla poţi cumpăra şi steaguri cu Ungaria Mare, mai sunt unii pe la noi care fac arcuri de aceaşi calitate şi model dar de două ori mai ieftine. Iar dacă ucizi un animal o faci doar ca să te aperi, să-l mănânci sau ca să te îmbraci cu blana/pielea lui, la vânătoarea de veveriţe este doar sadism.
Al doilea lucru e legat de "veverita", era o figura de stil. Chiar crezi ca ma duc in padure sa prind veveritze ? Pt. vanatoare imi iau arma, fac cursul de vanatoare, iau permisul si am rezolvat problema, in familia mea am deja doi vanatori, un frate si un bunic, cunosc problema.
Al treilea lucru si cel mai important e faptul ca nu am gasit pe la noi acel mester care sa faca un arc recurve traditional, ca cel prezentat pe site-ul unguresc, la jumatate de pret si anume la 55 eur. Daca cunosti sau stii un site ma poti ajuta?
merci
-
- Membru al forumului
Scuze, acum am făcut şi eu transformarea din euro în lei, ignoră ce am scris mai sus, greşeala mea.
- edwaits
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Timisoara
- judet:Timis
- Varsta:35
daca tot vrei unul din ungaria iti recomand un grozer [are si arcuri mai ieftine pe nomad bows] .ti-l recomand in cunostiinta de cauza.............am trei arcuri produse de cei 3 "eroi" din HU
kazuki tomokawa
-
- Membru al forumului
Aseara am vorbit cu o prietena care va mere in Ungaria saptamana viitoare, imi va lua ea de acolo unul, ma uitam pe un site, ajunge undeva la 300-350 lei maxim