ce sa cumpar?...pls help me

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
cocodava
Membru al forumului
Membru al forumului
ce sa cumpar?...pls help me

Post by cocodava » 11 Jan 2009, 18:41

Salut ,
as vrea sa-mi cumpar un arc , nu am mai avut arcuri decta cand eram mic :D ( facut de bunicul din lemn de nuc ) ideea e ca am vazut in Unirea la ultimul etaj niste arcuri f frumoase PerfectLine din bucati cred ca din ce am citit pe aici pe forum ar fii takedown , ideea e urmatoarea : eu nu am tras cu asa ceva niciodata , cum este? merita atatia bani pt un inceput? tin sa specific ca erau cam de la 5-6 mil in sus , ceea ce mi se pare cam mult nici macar nu stiu dc e vreo firma buna si dc merita ca arc in sine atatia bani. Voi ce mi-ati recomanda? eventual si niste magazine.
Va multumesc. ;)

cocodava
Membru al forumului
Membru al forumului

Re: ce sa cumpar?...pls help me

Post by cocodava » 11 Jan 2009, 20:02

puteti sa-mi spuneti care este conversia ntre kgf si lbr ?
"Iar un arc de 20-30# nu merita din punctul meu de vedere nici un leu." ce ins 20-30# ?
si la ce te referi cand spui ca nu are performante?
nu te contrazic nu neg ceea ce-mi spui u pt ca nu cunosc dar vreau sa ajung sa inteleg deaceea pun atatea intrebari.
merci

anasazzy
Constructor de arcuri
Constructor de arcuri
Am un arc:da
Construit de mine:da
locuiesc in::bucuresti
judet:----
Varsta:43

Post by anasazzy » 11 Jan 2009, 21:01

lbr =453,59 grame iar 20 lbr=9 kg,30lbr=13 ,5 kg este slab rau chiar si pentru incepatori.undeva la 16 kg este destul de bunicel pt inceput depinde cit de sportiv este si arcasul....pai cu 6.5 milioane, iti iei comandat pe net, de la englezi un longbow laminat de 20 kg :d nu este virf de tehnologie dar isi face treaba cu brio.sageti iei din Romania.
in încercarea de aşi prelungi viata uni oameni uită sa o trăiască

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 11 Jan 2009, 21:04

servus!
20# inseamna 20 pounds adica aproximativ 10kgf si se refera la taria arcului.... (un pound e aproximativ cam o jumatate de kg.)
adica e taria la care si fiul meu mihai in varsta de 9 ani ar zice ca e prea "usor" altfel spus forta cu care azvarle sageata, viteza imprimata sagetii va fi mica, distanta la care va zbura sageata de asemenea mica si precizia la fel...
depinde de fiecare cat de puternic e si la ce forta a arcului se simte confortabil... eu am tras si cu arcuri si peste 30kgf (60#) dar ideal pt. mine de ex. e cam intre 20-25 kgf (40-50#). Fiindca la forte mari mainile pot sa-ti tremure si sa nu ai precizia dorita... Dar repet aici fiecare cum simte ca poate controla un arc puternic...
uite eduard trage confortabil cu 120# (60kgf) un arc pe care probabil eu nici nu as putea sa-l intind 30 cm...

andrei -cluj

Pisic
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:da

Post by Pisic » 11 Jan 2009, 21:13

pai 10 lbs is cam 5 kile,deci .....un batz indoit,de performante ce sa mai zicem...daca sageata zboara 10 metrii drept e ok.5-6 mil nu e mult cand vorbesti despre arcuri,adica depinde mult,un compound poate sa treaca de 1000 $,un arc laminat (longbow)facut din mai multe fasii de lemn lipite intre ele poate sa fie 10 mil,mai mult sau mai putin,depinde de tarie,de modul cum e construit etc,un arc de lemn,lucrat frumos cu tiller bun,superfinisat e de la 4 mil in sus,depinde de cine til face :)) ,un arc de la florin are pret ok si e si bun,te poti intelege cu el daca vrei...(nu fac reclama :D ). Depinde de care vrei sa fie:arc de lemn (recurv,reflex,-deflex,-decurv-),arc laminat (asiatic,sau longbow,sau horsebow [horsebow nu e tot una cu asiatic,chiar daca si asiaticu ii horsebow,asiaticu e scurt si are siahuri,un horsebow nu tre sa fie neaparat cu siahuri,trebuie sa fie scurt si sa il poti manevra usor]),sau daca vrei compound.
sper ca intelegi ce am scris pe acolo,am pus cam multe paranteze...spor la gasirea arcului potrivit

sau mai stai 3 luni de zile fara arc,in timp in care iti faci u unul
' NOSTRUM VIRET ROBUR ' -Our strength is as a green tree.

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 11 Jan 2009, 23:07

daca esti aproape [geografic vorbind] de cineva de pe site poti sa-l rogi sa te lase sa tragi cu arcul lui.e cea mai buna modalitate de a vedea cum se comporta un arc.mai tine cont si la cat de des vrei sa-l utilizezi, de tipul de arc care te satisface [estetic vorbind].
un arc mai scurt e mai prietenos dar poate avea hand shock, un longbow poate fi intins mai usor dar e incomod din cauza dimensiunii. asta legat de cele traditionale............unul cu scripeti [compound] e tehnologic mai avansat dar nu mai arata a arc [opinia mea].
kazuki tomokawa

cocodava
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by cocodava » 12 Jan 2009, 00:51

k va multumesc mult de ajutorul si rapiditatea cu care mi-ati raspuns pana acum , dc sunnteti draguti toti sa continuam discutia :d
lamuriti-ma si pe mine eventual si cu niste poze dc se poate sa pot sa imi fac o idee despre ce ins un longbow horsebow compound si asa mai departe , eu sunt diin bucuresti si destul de adesea ajung in zona sighisoara , asa ca dc cineva din zonelle astea 2 e destul de amabil sa ne intalnim sa vad si eu cum este arcul lui si cum se trage cu el macar o data as fii f recunoscator pt ca asa iti faci cel mai bine idee despre ceea ce ti se potriveste (edwaits are perefcta dreptate aici).
eu am vazut pana acm decat takedown-uri in realitate intr-un mag din Unirea din Bucuresti , si sincer ca aspect imi plac destul de mult chiar mai mult decat cele dintr-o sg bucata dar alea erau de 30-max 40lbr ceea ce am inteles ca e f putin si sincer nu vrea ceva pt copii , deci dc ma puteti ajuta in continuare cu ex si modele eventual cu poza si aproximativ un pret sau niste site-uri ceva....
va multumesc f frumos.

Sharpshooter
Membru al forumului
Membru al forumului
Construit de mine:nu
locuiesc in::Craiova
judet:Dolj
Varsta:31

Post by Sharpshooter » 12 Jan 2009, 12:00

Daca tot ai cerut ajutor hai sa incerc sa iti dau si eu un sfat: Parerea mea este sa iei un take down , este un arc cu care poti progresa , se schimba bratele cu altele de putere mai mare pe masura ce inveti sa stapanesti arcul in felul asta ai mai multe arcuri intr-unul singur. Parerea mea este ca 60 de livre este mult, daca arcul este tare initial vei trage prost si te va pedepsi nu vei face miscarea corecta nu il vei intinde suficient va fi o experienta trista si dureroasa ce te va indeparta de acest sport. Arcul se alege in functie de ochiul dominant , lungime de intindere , preferinte de desing si nu in ultimul rand in functie de buget. Dupa ce ai luat arcul alegi sagetile in functie de arc , de taria lui si de lungimea de intindere. Tirul cu arcul este un sport care pare usor la prima vedere dar poate fi frustrant , nu e asa usor si poate fi chiar periculos sa tragi cu arcul daca nu folosesti echipament de calitate.
Succes iti urez , sfatul meu este sa incerci cateva trageri si apoi sa-ti cumpei arc .
An ordinary man makes extraordinary quivers for ordinary people ....
https://www.facebook.com/TheLeatherArtisan?fref=ts

Nottingham
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Nottingham » 01 Mar 2009, 13:14

Abia acum am vazut topicul...In ceea ce priveste taria arcului, asa cum i-am spus si lui meesoo, si asa cum te-a sfatuit si Robin, nu e bine sa incepi cu arcuri puternice.40# ar fi maximum pentru inceput, dar as zice ca 30# e suficient.Cu arcuri de 38-42# se castiga si titlu mondial.Dar...Eu te-as invita la mine la club.Acolo ai avea ocazia sa incerci mai multe arcuri, sa vezi ce inseamna concret 20#, 30# sau 40#, cum le simti in barte.Pentru ca important nu e sa tragi cu un arc puternic, ci cu unul care ti se potriveste.Ideea e nu sa tragi 10 sageti si s, ci 100 fara sa te simti obosit, si sa poti controla arcul.Si, principalul avantaj as zice eu, e la club exista un antrenor care sa te indrume mult mai bine decat am putea-o face oricare dintre noi.Fiecare de aici iti poate impartasi din experienta proprie, mai mica sau mai mare, mai mult sau mai putin afectata de orgolii.Numai ca arcul e un sport individual si, mai ales, mult mai complex decat pare la prima vedere.In final, experienta mea n-are nimic de-aface cu persoana ta.Un arc foarte bun pentru mine, poate fi prea tare pentru tine.Pe urma ar fi tipul de arc.In principiu Robin are dreptate.Un take-down e mult mai permisiv decat longbow-ul meu, sa zicem, in sensul ca iti permite sa schimbi numai lamele cand nu-ti mai convine taria.DAr la fel de bine iti poti lua si un olimpic.Dar inca nu stii ce tehnica de tragere te atrage mei mult, sau ce performante vei visa maine.Spre deosebire de altii ai sansa ca in Bucuresti exista 3 cluburi unde poti merge sa tragi cu arcurile lor.Si cand ai sa vezi ca la inceput te bucuri daca asezi sageata pe tinta de la 5 metri...s-ar putea sa reconsideri valoarea celor 10 metri de care se vorbea mai devreme.Deci, in clipa asta, problema mea ar suna cam asa : Chelsea, Aktiv sau Besta?In niciun caz "longbow, asiatic, take-down, olimpic sau compound"?Mai gandeste-te.Numai bine.

Post Reply