rotariu nicolae wrote:salut daca asta o numesti tu poluare 10 bile de plumb atunci milioanele de gloante trase de a lungul timpului pe fronturile de lupta sau poligoanele din intreaga lume sau deseurile cu continut de plumb sau alte metale grele deversate in riuri sau aruncate pur si simplu in natura cum o numesti? sfatul meu este ca poti trage cu prastia cit vrei cu bile de plumb fara teama nejustificata ca poluezi solul "scumpei noastre patrii" asa cum spunea si florin plumbul este extras tot din pamint deci nu vei polua vei returna pamintului ce i-a fost luat de catre om!!!
Ai si tu dreptatea ta dar incerc sa evit cit pot sa-i fac pe aia sa scoata mai mult Pb din pamant. Si una e sa ai Pb la 1 km sub sol si alta in apa de baut sau in papa.
Citat din Wikipedia:
"Lead (Pb) is a poisonous metal that can damage nervous connections (especially in young children) and cause blood and brain disorders. Lead poisoning typically results from ingestion of food or water contaminated with lead; but may also occur after accidental ingestion of contaminated soil, dust, or lead based paint. Lead can affect almost every organ and system in the body. The main target for lead toxicity is the nervous system, both in adults and children."
Asa ca ramanem la otel sau ceramica. Deci Florine, baga mare ca imi trebuie niste bile de la catalizatorul tau. Dau io berea. ;) Da sa nu fie bilele dupa reactie cu ceva otravuri in ele.
Oricum imi place ca s-au strans atitea idei si ca de la o amarita de prastie am ajuns la poluarea planetei.
paulush wrote:si plumbul e asa maleabil...se muleaza pe oase...e mai greu...provoca daune mai mari daca are o forma oarecum neregulata(stiu din proprie experienta)! apropo...niste cauciuc natural cine imi vinde si mie???
Mai Paul, te-o puscat careva? Ma duc sa intreb la magazin ca parca aveau si rezerve de cauciuc pt. prastii si-ti zic.
Silence is golden and Duct Tape is silver.