domide wrote:Am gasit o "hiba" la convertor: am incercat sa transform 7 1/2" in cm, si rezultatul gasit a fost "(7 1/2) inch = 90.17 centimeter" corect este 19.05cm....
Sa vedem Domide... se prea poate sa fie o greseala la convetor, insa Gabi a spus si el un lucru care poate fi adevarat ;)
gabizi wrote:eroarea poate fi de partea cealalta a monitorului.
In primul rand este
convertor are si functii de calculator.. findca altfel nu are cum sa faca conversia.
Domide, pe tine te interesa sa afli care este valoarea in cm a sapte inch si jumatate, daca am inteles corect. Daca in convertor scriai 7,5 trebuia sa ai valoarea corecta.
Cu omul este mai usor sa lasi loc de intors... insa cu masinariile, mai greu. Ele respecta un model si executa instructiunile.
Explic de ce tie nu ti-a dat rezultatul corect:
- ai scris 7 1/2. Spatiul nu este luat in considerare. primele cifre gasite sunt 7 si 1 => 71 apoi un operand /(impartire) apoi 2, deci 71 impartit la 2 este 35,5 care in centimetri fac 90,17
- daca ai fi scris 7,5 => 19,05
- daca vrei sa scri cu operanzi corect este 7+1/2 => 19.05
Convertorul face exact ce i s-a "spus": foloseste cifre si rapoarte de transformare pentru a exprima o valoare dintr-o unitate de masura in alta. Spatiul nu face parte nici din tagma numerelor nici din cea a operanzilor...
Sper ca nu m-am lungit prea mult si am fost suficient de explicit.