Alegerea unui arc pentru un "noob" ca mine :)

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
meeshoo
Membru al forumului
Membru al forumului
Re: Alegerea unui arc pentru un "noob" ca mine :)

Post by meeshoo » 18 Feb 2009, 19:29

Imi place cum arata, dar am inteles ca are multe parti din lemn => conteaza unde il pastrezi. As da si mai multi bani, dar nu cat cer astia in Romania la magazine, asta e bataie de joc. De ex un Hoyt Nexus Recurve in germania e 350 de euro, la noi cred ca trece de 2000 de lei. Nu stiti cumva un site din UE de unde se poate comanda online, si care sa iti arate si pret si toate informatiile si care fac delivery si in Romania?

edwaits
Membru al forumului
Membru al forumului
Am un arc:da
Construit de mine:nu
locuiesc in::Timisoara
judet:Timis
Varsta:35

Post by edwaits » 18 Feb 2009, 22:33

daca nu-l pui in acvariu si unu de lemn are viata lunga. ale mele stau pe perete [ 2 fibra, unu lemn si unu compozit] iar cel mai batran face 3 ani in curand
majoritatea site-urilor din ue livreaza in ro..............platesti prin paypal.............dar o sa ai probleme cu inregistratul lui la noi...............politaii is cam batuti in cap
kazuki tomokawa

meeshoo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by meeshoo » 19 Feb 2009, 11:13

Mda, si eu ma gandeam la aspectul asta cu politia, dar no, as incerca sa lamuresc cu ei treburile inainte sa fac comanda, sa inteleaga ca fac din exterior. Uite am gasit linkul asta http://dj.politiaromana.ro/informatii/permis_arma.html unde la sectiunea "arme neletale" explica ceva de omologare, nu stiu exact ce si cum. Poate Robinhooddetimisoara poate sa ne explice ce si cum avand in vedere ca el a sugerat comanda de pe un site extern tzarii noastre.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 19 Feb 2009, 11:42

Politia de la noi(ma rog...cel putin de la mine din oras),nu accepta decit achizitionarea respectivului compound decit de la armurieri autorizati(si cum in strainatate arcurile se cam achizitioneaza"la liber",nici vorba de asa ceva).DECI....nu poti cumpara arcul decit din Romania.Iar legislatia este pe cale sa se inspreasca;exemplu:eu voi achizitiona un compound si sunt primul posesor de arc trecut pe permisul de port arma(se va cere peste tot lucrul asta,doar daca nu activezi la un club sportiv iar arcul sta la club!!!!!!).
In al doilea rind cei de la magazinul mai sus amintit sunt singurii armurieri autorizati de la noi in acest sens (si iti pot aduce ce arc vrei tu.......bani sa ai).Mai departe.........BAFTA!!!!!

ionutz
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by ionutz » 19 Feb 2009, 12:18

Mi se pare o aberatie ce era scris pe site-ul ala. Cel mai bine ar fi sa pazeasca AK 47 mai bine, nu un pasionat de un bat cu o sfoara, care trebuie sa depoziteze arcul la un club de tir :)) asta e prea tare. Eu chiar vreau sa-mi cumpar cu recurve traditional din ungaria, nu stiu cum mi-l va aduce persoana cu care am vorbit.

Eu am intrebat un prieten potitist de la mine din oras de faza cu arcul, ce-i drept nu e de la Serviciul Arme si munitii, cand a auzit de permis de port arma pt. arc a inceput sa rada. Nu stiu ce sa mai inteleg.

eduardbilanin
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by eduardbilanin » 19 Feb 2009, 13:08

Nu rezolvi nimic daca incerci sa intelegi ceva....doar traim in Romania....nu? Eu zic sa te pui la adapostul legii deocamdata,du-te la serviciul Arme si Munitii din orasul tau si ei te vor lamurii perfect,ma rog....cit de perfect se poate in tara noastra!!!!!

meeshoo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by meeshoo » 19 Feb 2009, 15:10

Mda, ma gandeam eu ca trebuie sa fie ceva complicatii, ca altfel nu era Romania. In fine, daca baietii pot sa imi aduca ce arc vreau eu, atunci nu imi mai fac probleme, o sa pun ban pe ban si o sa iau unul. Probabil o sa renunt la ideea de compound, dar o sa merg pe un arc recurve sintetic, cum sunt cele de la hoyt, din fibra/spuma de carbon sau combinatie carbon/lemn.

andreih
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by andreih » 19 Feb 2009, 16:36

eduardbilanin wrote:Nu rezolvi nimic daca incerci sa intelegi ceva....doar traim in Romania....nu? Eu zic sa te pui la adapostul legii deocamdata,du-te la serviciul Arme si Munitii din orasul tau si ei te vor lamurii perfect,ma rog....cit de perfect se poate in tara noastra!!!!!
Foarte adevarat!!! cum zicea poetul "nu cerceta aceste legi, caci esti nebun de le-ntelegi" :( eu de pe vremea cand mi-am "satisfacut" stagiul militar nu mai incerc sa inteleg nimic. am inteles atunci cam tot ce era de inteles...

chiar si bulgarii au legislatia mai prietenoasa in privinta arcurilor :) da, un bat legat de o sfoara e pericol social... asta e tara.. daca tata era "bazat" as fi scuipat din bemveu pe ala de l-am calcat cu masina si n-aveam nici o pb... asa un batz legat cu o sfoara e o pb din pacate....

Merita sa mergi in orasul tau (daca ala nu e CJ). Poate rezolvi ceva.. la Cj mi s-a spus ca atat timp cat nu-s armurier autorizat nu e voie... sfatul lor prietenesc a fost sa imi rup arcurile daca vreau sa nu am pb... cam asta e... si nici macar nu-s arcuri bune alea de le fac io :D is cam ce faceam cand eram mic numa' putin mai lungi.. jucarii nu arme.. da' asta e...

meeshoo
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by meeshoo » 20 Feb 2009, 14:43

Mda, cum eu am domiciliul in cluj, e clar.

Nottingham
Membru al forumului
Membru al forumului

Post by Nottingham » 27 Feb 2009, 15:12

Aparent lucrurile ar sta asa cum zici tu.Adica e mai simplu sa te apuci de compound pentru inceput.Numai ca e fix pe dos.Orice antrenor de arc iti va spune asta.De obicei incepi cu un recurve dezgolit de orice, cu un bear-bow.Abia dupa ce capeti ceva tehnica iei prima decizie si te indrepti spre olimpic sau traditional.Compoundul vine mult mai tarziu pe lista de optiuni.Robin ti-a dat cea mai mare parte a explicatiilor de ce.Si cand a spus de minimum 1000 de euro s-a referit la un compound decent, dupa care sa nu incepi sa-ti plangi banii la cateva luni dupa ce i-ai dat.Iar la nivel de recurve/olimpic, ce ai gasit tu Hoyt Nexus cu 350 de eur, e numai crosa.La asta mai adaugi cel putin lamele, coarda si lansatorul(arrow-rest).Fara astea nu poti sa folosesti arcul.In principiu fara 500 de eur nu scapi.Eu am luat pentru pustiul meu al mare o crosa Hoyt Helix ca am prins-o in lichidare de stoc, la care am atasat lame Samick Universelle.Cu lansator, coarda si monostabilizator m-a dus putin peste 1350 de RON.Cu 500 deRON nu-ti iei mai mult de un traditional decent.Eu am un longbow de la Samick.L-am comandat din Anglia, si m-a costat ceva peste 100 de eur cu tot cu transport(am dat vreo 170 de lire pe arc + 12 sageti de competitie cu tot cu transport).Nu m-a intrebat nimeni nimic, si nici nu risti nimic daca esti inscris la un club.Altfel...esti la mana lu' Garcea.Din punctul asta de vedere, traditionalul e cel mai recomandat pentru ca devine rapid un simplu bat de care tot militianu' face misto.Oricum indiferent cu ce incepi, nu te-as sfatui ca primul arc sa fie mai tare de 35, hai 40 lbs ( 16-18 kg).Daca te decizi pentru recurve/olimpic, te-as sfatui sa-ti iei o creosa cat mai buna (Samick Aguilla ar fi cam 100 de eur si minimum de calitate recomandabil), chiar daca dai cateva sute de euro pe ea.Mai departe, lamele se pot schimba pe masura ce evoluezi si mai strangi si ceva banuti.Oricum, important e sa ai unde trage in liniste, fara deranj de la Garcea.Eu sper ca legislatia se va normaliza cat mai curand, si ca petitia asta initiata saptamana trecuta va aduna destuil de multe semnaturi si, impreuna cu demersurile celor din FRTA,va grabi nitel lucrurile.Sa auzim de bine!

Post Reply