Ai perfecta dreptate! Din fericire, eu nu sunt unul din aia care isi fac cruce cand aude cuvantul rock, metal si altele; am ascultat toate link-urile postate in subiectul asta(ma refer la cele rock si heavy metal), si la unele melodii pot spune ca instrumentalul e chiar mai bun decat m-as fi asteptat!Pisic wrote:"""dar eu cand mai dau de o melodie din genul Metal, Hard Metal, Dark Metal sau cum s-or numi genurile astea, ce ar trebui sa inteleg(sau sa incerc sa inteleg) din melodia aia?"""
nu ar trebui sa intelegi nimic,spre exemplu ,poate sa fie metal instrumental si acolo nu ai ce sa intelegi....ritmul ,riffurile,soloul....alea is chestiile tariiti dau o senzatie de energie,putere (ceea ce eu nu pot sa am cand ascult disco,tehno,manele sau lautareasca)
versurile de cele mai multe ori trateaza teme ca lupta dintre bine si rau (sa nu o luam pe campii cand vorbim despre asta,cam orice chestie trateaza tema asta,exemplu:fabule,basme,romane (chiar foarte cunoscute),nuvele,filme....),sau mai sunt unele legate de Biblie,religie,politica sau pur si simplu o tema "nebuna" care se potriveste cu ritmul melodiei
multa lume (cam toata) cand aude de rock (aici intra si heavy metal,si doom si death si oricare ar mai fi [is vreo 300 de tipuri]) se gandeste la satanism,spargatori de banci,oameni in piele neagra,cu cercei,bate si sabii,pentagrame,tepe etc....ceea ce e TOTAL GRESIT .....death,sau doom,nu trebuie sa fie neaparat cu versuri despre satanism,sau alte treburi...treaba vine de la ritmul lent,apasator,"negru" al instrumentelor..... (subliniez cuvantul "instrument")
la fel de bine putem spune ca Bach a compus ritmuri de death la orga,daca ascultam "toccata and fugue in d minor"....
recunosc ca sunt si trupe care duc mult spre satanism,unele chiar fac sacrificii de animale pe scena (nu ascult asa ceva,mi-a aratat un coleg o trupa,gorgoroth se numeste parca)....fiecare su ale sale
P.S. : ca tot ai adus in discutie trupa Gorgoroth, as vrea sa explic de unde vine denumirea, fiindca sunt un mare fan al operelor lui J.R.R.Tolkien(dupa cum se poate observa si din semnatura

Cu toate ca nu are legatura cu titlul subiectului, m-am gandit ca este o informatie destul de interesanta