Bile Rulment
- Mugurbb
- Membru al forumului
- Am un arc:da
- Construit de mine:nu
- locuiesc in::Cluj-Napoca
- judet:Cluj
- Varsta:37
Salutare.
Stie cineva o sursa ieftina de bile pt. rulmenti cu diametrul de cca. 10 mm? Cantitate cca. 1-2 kg.
Merci
Stie cineva o sursa ieftina de bile pt. rulmenti cu diametrul de cca. 10 mm? Cantitate cca. 1-2 kg.
Merci
Silence is golden and Duct Tape is silver.
- Arthelad
- Membru al forumului
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
Re: Bile Rulment
da da da vreau si eu sa stiu asa ceva, eu am si o prastie, s-ar potrivi perfect, bate la 20-30 de metri f precis
- florinarnaut
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::Brasov
Salut!DannyRO wrote:Salutare.
Merci
Am lucrat peste 20 de ani intr-o asemenea fabrica de rulmenti...totul e legat de perfectiune,precizie,micron,totul se sorteaza in functie de abateri + sau - (vb de microni ; un fir de par are cca 100-200 microni) 2-5 microni in functie de cerinta;
Dupa atita silinta sa faci ..sa reusesti o bila perfecta...Numai gindul ca cineva vrea sa o traga cu prastia , e impotriva firii!...normal are alta destinatie..dar poate nu vad eu lucrurile..bine

Am tras cu prastia bile de rulment dar nu incurajez lucrul asta.OK. Pur si simplu este greu de controlat..si ..pot apare accidente...sincer renuntati! ..
"Traieste de parca n-ar muri niciodata, si apoi moare fara sa fi trait"
- Dalai Lama -
- Dalai Lama -
- Arthelad
- Membru al forumului
- locuiesc in::Bucuresti
- judet:Bucuresti
- Varsta:43
pai stimate coleg de forum, nu intentionez sa trag aiurea, ci tot la tinta si intr-un "environement" de unde sa pot recupera bilele respective, nu sa le las prin natura sa rugineasca. Si de obicei am testat proiectilele prastiei (de regula pietre) la distante si forta de la mic spre mai mare, sa vad exact unde se duc, daca ricoseaza, etc.
Cu accidentele nu cred ca prastia e principala problema in lumea inconjuratoare. Merg pe munte de peste 20 de ani pe trasee destul de extreme (ca hiking) si singurul accident pe care l-am avut a fost cand mi-am rupt degetul mic de la picior, in casa, dand cu el in mobila. O cunostiinta care a schiat vreo 30 de ani la un nivel aproape profesionist si-a rupt piciorul stand la coada la telecabina, alunecand pe o foaie de plastic lasata de vreun iresponsabil d'ala de care se da cu punga.
Cu accidentele nu cred ca prastia e principala problema in lumea inconjuratoare. Merg pe munte de peste 20 de ani pe trasee destul de extreme (ca hiking) si singurul accident pe care l-am avut a fost cand mi-am rupt degetul mic de la picior, in casa, dand cu el in mobila. O cunostiinta care a schiat vreo 30 de ani la un nivel aproape profesionist si-a rupt piciorul stand la coada la telecabina, alunecand pe o foaie de plastic lasata de vreun iresponsabil d'ala de care se da cu punga.
- Mugurbb
- Membru al forumului
Nu m-am gindit ca e asa greu sa faci bile de rulment... hmm... alea de sticla is mai nasoale ca se sparg. Promit sa nu trag aiurea, in animale, oameni, bunuri publice sau private si sa incerc sa le recuperez dupa utilizare ca se le refolosesc. Pietrele nu sunt asa precise... Deci daca puteti face rost, va rog. Mai ales ca acum n-am arc si m-am saturat de activitati pasnice. Pentru cei ce-si amintesc: dau la schimb niste gume de lapte sau de masca si citeva Pif-uri ;)
-
- Membru al forumului
poti sa faci bile din lut si le arzi in orice foc numai sa fie uscate, poti sa incerci cam cu orice fel de sol mai rosu sau galben
-
- Membru al forumului
incearca cu bile de minereu de fier...noi cand eram copii mici mergeam pe terasamentul de cale ferata si ne adunam cate 1-2 kg de persoana intr-o jumate de ora...nu sunt ele de aceeasi dimensiune dar sunt aproape sferice si crede-ma....merg brici..de obicei cad din vagoanele de tren si din cauza vibratiilor de-a lungul timpului se erodeaza si devin aproape sferice...cel putin asta e explicatia la care m-am gandit eu...poate gresesc...cert e ca sunt pe terasamentele de cale ferata si nu costa nimik..
- Mugurbb
- Membru al forumului
o idee ecologica. merciringring wrote:poti sa faci bile din lut si le arzi in orice foc numai sa fie uscate, poti sa incerci cam cu orice fel de sol mai rosu sau galben
o sa incerc desi cred ca trebuie sa caut o ruta circulata de trenuri care transporta chestia aia. am mai umblat si eu pe calea ferata si in afara de pietre colturoase, conserve si hirtie igienica n-am vazut asa ceva.andreiburnete wrote:incearca cu bile de minereu de fier...noi cand eram copii mici mergeam pe terasamentul de cale ferata si ne adunam cate 1-2 kg de persoana intr-o jumate de ora...nu sunt ele de aceeasi dimensiune dar sunt aproape sferice si crede-ma....merg brici..de obicei cad din vagoanele de tren si din cauza vibratiilor de-a lungul timpului se erodeaza si devin aproape sferice...cel putin asta e explicatia la care m-am gandit eu...poate gresesc...cert e ca sunt pe terasamentele de cale ferata si nu costa nimik..
Stiti vreo fabrica din RO care sa mai produca astfel de bile? Trebuie sa fabrice si rebuturi...
- rotariu nicolae
- Constructor de arcuri
- Construit de mine:da
- locuiesc in::dumbraveni sibiu
salut cel mai simplu si eficient este sa faci cum face fiul meu de 14 ani topeste plumb ,dupa care face bile daca vrei detalii scrie-mi mesaj privat salut!
- Mugurbb
- Membru al forumului
Super idee! facem cumva sa vin sa le iau sau sa le trimiti incoace?fast_arrow wrote:Salut!
Apropo de ideile baietilor? Bilele de catalizator nu sunt bune? Ceramice asa la 1 cm diametru! Am gramezi si tone bune aruncate! Ha?
Daca rugineste niste otel pe dealuri nu-i asa nasol precum plumbul. Ar fi cam ultima solutie ca n-am chef sa ma joc si sa poluez cu un metal toxic.rotariu nicolae wrote:salut cel mai simplu si eficient este sa faci cum face fiul meu de 14 ani topeste plumb ,dupa care face bile daca vrei detalii scrie-mi mesaj privat salut!
Bilele ceramice sunt cel mai ok ca-s neutre in mediul natural.