Saptamana trecuta am fost intr-o scurta vacanta in Austria, in "SalzburgerLand", mai precis in regiunea Hochkönig - Maria Alm. Ne avand Blog sau pagina de FaceBook, si acest forum imi este de suflet, am sa povestesc aici, cat pot de scurt aceasta vacanta plina de aventuri...
Drumul pana la destinatie, normal - prima parte pana la Nadlac (~200km) cum bine se stie prin Romania = 3ore... apoi autostrada pana la Salzburg (~800km) =7 ore, o ora castigata cu fusul orar.

De la Salzburg la Maria Alm drum "national" (~80km) = 1 ora. Seara la ora 20 (ora Austriei) eram parcat la o pensiune cocheta din centrul localitatii.

Maria Alm este o "perla" a statiunilor montane din regiunea Hochkönig, alturi de Dieten, Hintermoos, Hinterthal, la mica distanta de Zell am See si Kaprun.

Telecabina este deschisa tot timpul anului, iarna pentru ski, vara pentru drumetii si un parc de aventuri la inaltime

Si relaxare...

Find o perioada mai ciudata d.p.d.v. al vremii, tot programul afost construit dupa verificarea prognozei meteo. Vreau sa spun ca in zona, chiar nu conteaza vremea. Daca este super cald, ai bazine de inot, frig cu zapada - ski, ploaie si frig - bazin acoperit si SPA, sala de catarat artificial indoor si outdoor, se pot face drumetii pe jos = Hiking, sau cu bicicleta = Biking (Mountan Biking). Eu cu Victor am inventat un nou sport alpin, HikeBike, adica impinsul bicicletei la deal.... sa nu radeti ca este destul de greu si provocator....

Va urma...