CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL

poze, linkuri, subiecte pe care nu le poti cataloga in nici un alt subiect ...
Post Reply
User avatar
deceneus
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 174
Joined: 06 Dec 2008, 18:59
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Brasov
judet: Brasov
Varsta: 46

CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL

Post by deceneus » 17 Aug 2014, 13:56

"CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL PARTICIPANT LA UN CAMPIONAT MONDIAL CU PARTICIPANTI DINAINTE STIUTI"

Asa ca mai tot ce se intampla in tara noastra si sportul romanesc functioneaza pe acelasi principiu : eludarea adevarului,incompetenta ,buzunarul propriu si mancatorismul neaos.
Am atat de multe de spus despre asta incat mi-e greu sa aleg cu ce sa incep. O sa incerc sa fac o cronologie totusi:

Ieri ,16.08. am participat la concursul national de selectie, organizat de FRTA (Federatia Romana de Tir cu Arcul ) ,pentru formarea lotului national ce umeaza sa participe la Campionatul Mondial de Field de la Zagreb,Croatia. 18-24 august 2014 .

As fi participat la Campionatul National de Field de la Alba Iulia organizat de FRATF ( Federatia Romana de Arc Traditional si Field) ,unde deja eram inscris si care a fost progamat cu mult timp inainte. Am considerat insa ca selectia aceasta imi ofera posibilitatea sa-mi aflu pozitia ca sportiv in tirul cu arcul compound concurand cu alti sportivi de valoare, care aspira la singurul loc in lotul national pentru un CAMPIONAT MONDIAL. In consecinta,o competitie acerba.

Invitatia din 05.08 suna asa:

INVITATIE PROGRAM
CONCURS DE SELECTIE IN VEDEREA DEFINITIVARII COMPONENTEI LOTULUI CARE VA
PARTICIPA LA CAMPIONATUL MONDIAL CROATIE /ZAGREB -18-24.08.2014

Locatia ; BUCURESTI in data 16.08.2014
Formatul competitiei ;

• Calificarii -1x12 distante cunoscute si 1 x12 distante necunoscute ,

• Finale –parcurs 4 tinte , primi 4 / categorie - semifinale si finale

Divizii ; olimpic , compound , barebow

Categorii ; seniori si junior

Taxa de participare ;30lei /sportiv

Inscrierea ; data limita 14 .08.2014 la adresa de email ; frtirarc.rou@gmail.com, persoana de contact Adriana Hoppe -0722473051

Lotul va fi alcatuit dintr-o echipa de seniori , formata din sportivii care obtin locul 1 la cele 3 divizii , Si primul junior de la divizia olimpica.

FRTA


Dupa care in alt e-mail,din data de 14.08 (termenul limita de inscriere,cand se stia deja cine participa la selectie) a fost retransmis modificat dupa cum apare mai jos:

INVITATIE PROGRAM
CONCURS DE SELECTIE IN VEDEREA DEFINITIVARII COMPONENTEI LOTULUI CARE VA
PARTICIPA LA CAMPIONATUL MONDIAL CROATIE /ZAGREB -18-24.08.201

Locatia ; BUCURESTI -stadionul Olimpia , sos Virtan Birzesti 174-204, sector 3 ,
Data ; 15- 16.08.2014
Formatul competitiei ; propus- 2 x12 distante necunoscute -2x12 distante cunoscute , va fi definitivat in sedinta tehnica ,
Divizii ; olimpic , compound , barebow
Categorii ; seniori si junior , femei si barbati
Taxa de participare ; 30lei /sportive
Inscrierea ; data limita 14 .08.2014 la adresa de email ; frtirarc.rou@gmail.com, persoana de contact Adriana Hoppe -0722473051
Vineri ; 15.08.2014 – ora 15,00-19,30 – Antrenament oficial , controlul materialelor , sedinta tehnica
Sambata ;16.08.2014-Ora 8,30 – se va anunta repartitia pe panouri
- Ora 9,00 – prima sageata de concurs
- Ora 9,00 – 12,00 - 2 x12 necunoscute ,
- Ora 12,00-13,00 - Pauza
- Ora 13,00 -16,00 – 2 x12 cunoscute
Dupa terminarea concursului de selectie, se vor analiza rezultatele pe divizi , al sportivilor care au realizat punctaj egal cu valoarea locului a 2/3, din rezultatele Campionatul Mondial de Field precedent .(Ex. – 40 de sportivi/divizie , 2/3 –reprezinta loc 26 ) .

FRTA ,

De la bun inceput am avut niste nedumeriri in legatura cu aceasta selectie si anume:

1. Suprapunerea selectiei organizate de FRTA peste campionatul organizat de FRATF ,dar pentru ca intotdeauna eu cred in fair play ,am considerat asta doar o coincidenta.

2. Selectia tardiva si in pripa a lotului national. Concursul de selectie avand loc pe data de 16.08 ,de dimineata pana seara, iar plecarea in Croatia avand loc a doua zi dimineata. Sportivii din celelalte parti ale tarii neavand timp,in cazul calificarii ,pentru inca un drum acasa, pregatire si plecare.Din nou am crezut ca este doar rezultatul lipsei de organizare .

3. Paragraful din invitatia modificata primita in ultima zi de inscriere " Dupa terminarea concursului de selectie, se vor analiza rezultatele pe divizi , al sportivilor care au realizat punctaj egal cu valoarea locului a 2/3, din rezultatele Campionatul Mondial de Field precedent .(Ex. – 40 de sportivi/divizie , 2/3 –reprezinta loc 26 ) " si pe care nu-l intelegeam de fel , din prisma primei invitatii ,in care se spunea ca vor pleca cei ce obtin locul 1 .

4. Taxa de 30 de lei perceputa pentru un concurs de selectie al LOTULUI NATIONAL.

Concursul a fost destul de solicitant, traseu de 48 de tinte distante cunoscute si necunoscute, intre 10 si 60 de metri, in soare, cu temperaturi de peste 30 de grade.
Fiecare sportiv a dat tot ce a putut mai bun si in jur de ora 18 concursul a luat sfarsit . M-am clasat doar pe locul doi, la 14 puncte in spatele lui Horia Fenechiu dupa 144 de sageti trase.
Mi-a parut rau de mine dar m-am bucurat pentru Horia care e un arcas de valoare, si l-am felicitat pentru participarea la mondialul din Croatia. Mi-am facut bagajelul si m-am grabit catre casa.

Astazi dimineata, stupoare...soc!!!!

Horia nu pleaca la campionat !!!

Dupa terminarea concursului " comisia tehnica" a FRTA l-a felicitat pentru recordul national inregistrat in acest concurs, dar considera ca punctajul lui e echivalentul doar al locului 33 MONDIAL obtinut la precedentul Campionat Mondial la categoria arc compound, iar acesta nu-l califica sa participe, si ca au decis ca un sportiv de arc olimpic cu punctaj echivalent locului 36 mondial sa mearga in locul lui la Zagreb.

Am ramas fara cuvinte dar mi-am primit toate raspunsurile la nelamuririle pe care le aveam:

MEMBRII LOTULUI NATIONAL ERAU CUNOSCUTI DINAINTE SA SE TRIMITA INVITATIILE !!!

1. Suprapunerea cu campionatul de la Alba Iulia nu a fost o coincidenta, si nici selectia tardiva. Acestea au impiedicat ca alti sportivi din afara lotului agreat de FRTA sa participe la selectie. Parte din ei participand la concursul de la Alba iar parte neavand posibilitatea sa plece asa in pripa.

2. Paragraful aparut in invitatia modificata din ziua termen limita de inscriere,14.08, cand lista cu participanti a fost completa si s-a constatat ca totusi vor participa si alti sportivi de valoare care le incurca planurile ,a fost menit sa previna sau sa dea un motiv de refuz in cazul in care un sportiv outsider, in afara de cei agreati de FRTA ,a se citi: cei care deja se stiau ca pleaca si aveau bagajele deja in microbuz, ar castiga locul 1. S-a adeverit cu varf si indesat.

3. Cei 30 de lei incasati ca taxa de concurs intra in buzunarele personale ,nimeni nu a primit nici o chitanta pentru acesti bani. Si din pacate nu e prima data. In 90% din cazurile in care am dat bani la FRTA nu am primit chitanta, fie ca a fost pentru cursul de arbitrii sau pentru legitimatii sau taxa de concurs.

Romania vrea promovarea sportului si sportivi de valoare? Cu tipul asta de mentalitate si neaveniti in sportul romanesc la nivel de federatie nationala: NICIODATA !!!!!

Suntem foarte multi arcasi in tara care ne autofinantam pasiunea aceasta, facem sacrificii pentru echipament, chirii sali de antrenament, deplasari costisitoare in tara pentru concursuri, platim cotizatie FRTA si toate astea fara a primi nimic in schimb de la aceasta federatie.
Nici macar recompensarea valorii prin includerea in lotul national atunci cand este cazul.

Imi este sila ca un sport asa de frumos este intinat de interesele meschine ale unor oameni care din functiile pe care le detin isi vad doar de interesele materiale personale.

Ii multumesc pe aceasta cale doamnei Adriana Hoppe, antrenor federal la Federatia Romana de Tir cu Arcul, pentru cele DOUA hartii de tinta pe care le-a dat ieri clubului AS Crown City Brasov sa se antreneze. Daca n-am mai plati cotizatia anuala catre federatie ne-am putea cumpara singuri vreo 500 de bucati :) Dar gestul conteaza,nu-i asa?

Si ca sa inchei cu un paradox : Conform cu nu stiu ce regulament,lege,hotarare : din bugetul federatiei pleaca bani catre cluburi doar daca cluburile respective au performanta.

Daca clubul nu are performanta nu are nici un ajutor din partea FRTA. Daca nu ai ajutor financiar cum poti sa obtii performanta? Cum poti atrage copii in acest sport daca nu le poti oferi echipament adecvat si conditii de antrenament? Nu ai tineret nu ai nici viitori campioni si nici performanta. Nu ai performanta nu primesti ajutor financiar!
Traiasca ilogica romaneasca!


Vicepresedinte,
Club tir cu arcul AS CROWN CITY BRASOV

Valentin Muresianu
"Somewhere in the world someone is training when you are not. When you race him, he will win."

User avatar
Mugurbb
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 660
Joined: 07 Jan 2009, 13:36
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Cluj-Napoca
judet: Cluj
Varsta: 37
Contact:

Re: CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL

Post by Mugurbb » 17 Aug 2014, 20:50

Trecand peste revolta pe care o simt am de facut o observatie si eventual sa-ti dau un sfat:

- Cred ca e clar pentru toata lumea de ce a aparut o noua federeatie de arc in România,
- Ca membru al FRTA cred ca poti reclama aceste probleme la federatiile internationale la care FRTA este afiliata. Nu cred ca la COSR si ANST are vreun rost...
Silence is golden and Duct Tape is silver.

User avatar
deceneus
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 174
Joined: 06 Dec 2008, 18:59
Am un arc: da
Construit de mine: nu
locuiesc in:: Brasov
judet: Brasov
Varsta: 46

Re: CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL

Post by deceneus » 18 Aug 2014, 21:48

Word Archery nu se amesteca in treburile interne ale federatiilor nationale. E testat .
"Somewhere in the world someone is training when you are not. When you race him, he will win."

parlog
Membru al forumului
Membru al forumului
Posts: 164
Joined: 26 Feb 2009, 08:04
Am un arc: da
Construit de mine: da
locuiesc in:: campia turzii
Location: campia turzii

Re: CRONICA SELECTIEI UNUI LOT NATIONAL

Post by parlog » 18 Aug 2014, 23:54

Vali felicitari pentru rezultatul obtinut.Nu mi-a facut insa placere sa parcurg randurile in care ai zugravit elegant, ARHIPREZENTUL tablou romanesc, evidentiind mandrele trasaturi specifice "elitistilor" , rafinamentul tactul si eleganta de care dau dovada. Amestecand culorile pe panza a iesit, "PORCII LA SPA" o lucrare de referinta a democratiei actuale. :(

Post Reply